• Share

Capodopere din lumea artei pe meleaguri romanesti: Rembrandt la Timisoara si Dali la Sibiu

Capodopere din lumea artei pe meleaguri romanesti: Rembrandt la Timisoara si Dali la Sibiu

 

Cu siguranta 2014 este anul in care arta isi spune cuvantul, Romania fiind invadata de proiecte si expozitii artistice, o parte din ele chiar premiere in tara noastra. Pe langa Bucuresti, unde au avut loc primul targ de arta, Art Safari, Bienala Internationala de Arta Contemporana (inca in desfasurare), Noaptea Alba a Galeriilor etc., arta ajunge si marile orase ale tarii, muzeele din Timisoara si Sibiu gazduind expozitii de mare valoare.

 

 

rembrand expozitie timisoara 2014 

 

Prin contract cu Euro Art Luxembourg, Muzeul Brukenthal aduce prima expozitie Salvador Dali la Sibiu, in care vor fi prezentate 100 de piese ce constituie ilustratiile la Divina Commedia de Date Alighieri, structurate potrivit celor trei tipare narative: Infernul, Purgatoriul și Paradisul. Expozitia va avea loc in perioada 15.07 – 15.09.2014, in Palatul Brukenthal la etajul I, cu un regim de vizitare distinct fata de expozitia permanenta; pretul unui bilet va fi de 20 lei. Expozitia va ajunge in 2015 si la Timisoara si Cluj.

 

Si daca vara ne vom delecta cu Dali, iarna va fi randul lui Rembrandt, intre 10.12 2014 si 10.03 2015. Expozitia Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii ce cuprinde peste 270 de lucrari de arta semnate de unul dintre cei mai proeminenti pictori al tuturor timpurilor, Rembrandt van Rijn, va fi prezenta in acest an si la Muzeului de Arta Timisoara. Astfel, publicul va putea admira peste 250 de gravuri originale obtinute prin imprimare de pe placile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru din Paris.

 

Conform declaratiilor serviciului de presa ale detinatorului colectiei, Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii va fi cea mai mare expoziție de gravuri ale lui Rembrandt în România. In prezent, lucrarile pictorului sunt expuse la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca si vor putea fi admirate pana pe 8 iunie. Dupa Timisoara, aceasta expozitie va fi gazduita si de Bucuresti, Iasi si Brasov.

 

Dupa aceste doua mari expozitii, la Timisoara este foarte posibil sa putem admira si opere apartinand lui Marc Chagall, in  vara anului viitor. 

Distribuie