• Share

Cel mai mare festival de muzica de camera, SoNoRo, va anima luna noiembrie, din Bucuresti pana la Iasi si Cluj

Cel mai mare festival de muzica de camera, SoNoRo, va anima luna noiembrie, din Bucuresti pana la Iasi si Cluj

 

Incepe o noua editie a SoNoRo (1-19 noiembrie), festivalul care a reusit in opt editii sa aduca publicul mult mai aproape de muzica de camera, iar anul acesta, in afara de concertele din Bucuresti, vor exista spectacole si la Iasi si Cluj. Tema sonora a editiei este UP si, in ton cu ea, concertele vor sta sub pecetea etericului: Văzduh, Aurora, Golden Birds and Black Angels etc.

 

 

sonoro 2013

 

 

Artisti internationali in concert la Bucuresti

 

Pregatiti-va hainele de gala pentru ca, in locuri pretioase precum Cercul Militar National sau Palatul Bragadiru se vor auzi Monteverdi, Brahms, Dvorak ori Schumann. Dintre muzicienii prezenti anul acesta la festival, ii vom aminti pe Diana Ketler, Erik Schumann sau Andrej Bielow – dintre cei prezenti si la alte editii, si pe Ilya Gringolts sau Ansamblul Niguna din Paris și Cvartetul Engegard din Oslo – care vor debuta anul acesta pe scena SoNoRo.

 

 

sonoro 2013

 

 

Alte evenimente in cadrul SoNoRo

 

Unul dintre evenimentele deosebite din cadrul festivalului este concertul de la catedrala. Pe 6 noiembrie, la Catedrala Sf. Iosif va rasuna muzica semnata Haydn si Mozart, iar intrarea este libera. La Cluj, intalnirea va fi pe 15 ale lunii la Biserica Reformata, iar muzica interpretata va fi cea de Enescu, Kodaly si Dohnanyi.

 

Pentru cei care nu au vazut inca filmul Cerul deasupra Berlinului al lui Wim Wenders, o pot face pe 11 noiembrie la Arcub, in cadrul festivalului. La capitolul lansari, se vor lansa un nou album al festivalului in care veti putea asculta Ernst von Dohnanyi, Antonin Dvorak și Josef Suk, in interpretarea Ensemble Raro și Andrej Bielow dar si albumul foto Sonoro Conac, pe 12 noiembrie la Institutul francez.

Distribuie