• Share

Cele mai asteptate festivaluri de film la final de 2015

Cele mai asteptate festivaluri de film la final de 2015

 

Peisajul festivalier cinematografic se nuanteaza tot mai frumos de la an la an. Apar astfel, pe langa festivalurile deja consacrate, tot felul de mini-festivaluri menite sa ne puna in legatura cu filme din lumea intreaga.


mustang zilele filmului lux 2015



Kinodiseea (pana in 22 noiembrie, la Bucuresti)

Inca mai puteti merge pana in 22 noiembrie sa va bucurati alaturi de copii la cinema. Cel mai popular festival de film care le este dedicat, este, de fapt un regal atat pentru parinti, cat si pentru copii.

 

 

Festivalul de film rus (19-22 noiembrie)

Interesati sa descoperiti filmul rusesc al ultimilor ani? Atunci pregatiti-va pentru patru zile la Cinema Studio. Biletele au fost puse deja in vanzare. In deschidere, va fi proiectat filmul Insolatie de Nikita Mihalkov.

 

 

Zilele filmului LUX 2015 (26-27 noiembrie)

Editia ajunsa la numarul 4 in Romania este organizata de catre Biroul de Informare al Parlamentului European în Romania. Se vor proiecta filmele finaliste ale competitiei Premiul LUX al Parlamentului European, ediția 2015: Mustang, regia Deniz Gamze Erguven, Lectia, regia Petar Valchanov si Mediterranea, regia Jonas Carpignano. Intrarea este libera iar proiectiile au loc la Elvira Popescu.

 

 

Bucharest International Experimental Film Festival (decembrie)

Desi nu si-a anuntat inca oficial datele de desfasurare pentru acest an, asteptam cea de-a sasea editie a BIEFF – un festival care aduce la Bucuresti cele mai noi experimente in cinematografia mondiala.

Distribuie