• Share

Colivia isi deschide larg salonul interbelic asteptand musafiri artisti, corporatisti si idei frumoase

Colivia isi deschide larg salonul interbelic asteptand musafiri artisti, corporatisti si idei frumoase

 

Departe de a fi un spatiu aurit care ingradeste zborul, Colivia este un experiment locativ, care-si deschide portile domestice tuturor celor atrasi de ideea de arta intr-un spatiu neconventional. 

 

O frumoasa casa-bijuterie a orasului, cel mai probabil din perioada interbelica, a devenit Colivia - un spatiu non-profit care ii asteapta in Pache Protopopescu, numarul 9 pe artisti si corporatisti deopotriva, acumuland energii pozitive din tot felul de indeletniciri: dezbateri, stagiune teatrala, targuri etc.

 

 

colivia alexandru nagy teatru bucuresti 2014

 

 

De curand a debutat aici o stagiune teatrala "cu final deschis" in colaborare cu Teatrul Independenților Profesioniști și lorgean theatre, care se vrea un experiment teatral bilunar. Finalul deschis are dublu sens: dupa piesa, spectacorii sunt invitati la discutii in intimitatea data de combinatia pahar de vin si desert gustos, iar cea de-a doua invitatie se leaga de donatiile cu ajutorul carora stagiunea poate merge sau nu mai departe. 

 

Revenind la spatiu, e imposibil sa nu te lasi impresionat de salonul generos cu usi mari din lem alb si cristal, de soba veche sau de oglinda bibliotecii. Si de atmosfera de intimitate pe care o resimti atunci cand vezi o piesa de salon, simtind ca devii parte vie a spectacolului. Care s-a numit Tabloul, o adaptare dupa Eugen Ionescu a lui Alexandru Nagy, un tanar regizor ale carui spectacole merita a fi pandite si vazute in oras (la Mignon ii puteti vedea piesa  Cabaretul cuvintelor - cronica aici).

 

 

colivia tabloul alexandru nagy bucuresti 2014

 

 

Singurul repros pe care l-am putea face in acest moment Coliviei ar fi senzatia de incomod si amortirea cauzate de paletii de lemn pe care s-a stat in timpul spectacolului, dar au promis ca de data viitoare va exista un sistem amfiteatru, la care se lucreaza in colaborare cu Wood be Nice, Turific! handmade si Marele Deget Mare

 

Daca v-am tentat, urmatorul spectacol pe care-l puteti vedea la Colivia este Oracol, o poveste de dragoste din secolul nostru, dedicata femeilor (8 martie, ora 16:45). Dincolo de orice etichete mai mult sau mai putin actuale sau hip - spatiu cultural alternativ, hub cultural, Colivia este un loc generos, o intersectie in care oamenii se pot intalni cu idei frumoase.

Distribuie