• Share

Concert incendiar Travka: 12 ani de muzica, fete, calatoare, distante...

Concert incendiar Travka: 12 ani de muzica, fete, calatoare, distante...

 

Ultima data i-am văzut pe cei de la Travka acum vreo doua saptamani in Energiea, la Guerrilve Radio Session. Nu-i mai ascultasem live de ceva vreme si m-am gandit ca daca in spatiul ala mic, pe lumina, suna atat bine, pe intuneric, la Silver Church va fi demential. Iar asteptarile nu mi-au fost deloc inselate, pentru ca 12 ani de Travka si lansarea celui mai nou videoclip, pentru piesa Distante, au fost marcate printr-un concert excelent.

 

 

travka 12 ani concert silver church 

 

 

Baietii au urcat pe scena pe la zece si jumatate, intr-un Silver Church plin exact cat trebuie si mai ales cu ce trebuie: fani adevarati. Fani care au cantat, au topait si si-au aclamat formatia cat a fost concertul de lung. Cu un George Gadei dornic de destainuiri – ne-a spus, printre altele, ca nu-si mai scrie cartea –, un Alexei Turcan versatil – a jonglat cu chitara, cu clapele si cu acordeonul –, un Misha Galca zambitor si un Cristi Chirodea dezlantuit, – publicul a avut parte de o calatorie prin intreaga discografie a trupei. Nu au lipsit Ochiul cere lumina, Urban violent, Sunt un erou (despre care George a glumit, spunand ca e piesa lui preferata), Iubire si Calatoare – cu care, de altfel, s-a si incheiat cantarea.

 

In mod clar momentul meu preferat a fost cel in care a venit pe scena Raluca Stratulat, la vioara, si a cantat mai intai o piesa instrumentala alaturi de Alexei la acordeon, iar apoi li s-a alaturat si George si am ascultat o Vreau sa simt Praga mai linistita si mai romantica decat o ascultasem vreodata. Raluca nu a fost singura surpriza a serii, pe scena urcand si patru baieti trompetisti, pentru Okean si Fetele-n luna, care mi-au amintit oarecum de prestatia lui Woodkid.

 

Daca e sa tragem linie, pot spune ca George s-a tinut de promisiunea facuta in invitatia la concert lansata publicului si ne-a cantat ce-au inteles ei din 12 ani de atata muzica. Iar ce-au inteles ei, am simtit noi. Si a fost tare bine.

Distribuie