• Share

Concert Watain: Cand black metal-ul pune stapanire pe Colectiv intr-o banala zi de luni

Concert Watain: Cand black metal-ul pune stapanire pe Colectiv intr-o banala zi de luni

 

Intr-o luni, cea mai atipica zi a saptamanii pentru un concert rock, clubul Colectiv a devenit altarul pe care au fost jertfite riff-uri black metal într-un ritual ocult semnat Watain, pregătit în prealabil de către Kistvaen și Degial. Evenimentul organizat de Metalhead a încercat să repună în scenă fenomenul Opus Diaboli, care a purtat publicul într-o călătorie haotică în care sângele, focul și versurile de pe The Wild Hunt au devenit principala sursă de energie pentru un spectacol specific black metal-ului de elită.

 

La 19:10, scena, aproape neîncăpătoare din cauza celor două seturi de tobe, a fost ocupată de românii de la Kistvaen. În cele 30 de minute care au urmat, Depressive Black Metal-ul lor a încărcat atmosfera cu nevroza din The Deepest Cut, Morningstar, Dyssomnia și Void. Notele s-au prelins ca o infuzie de temeri, furie și vid, iar apăsarea și-a înfipt ghearele în porii celor care au îndrăznit să se apropie. La final, Unbekannte a închis capitolul depressive al celor cinci români.

 

 

watain concert colectiv metalhead

 

 

După momentul parcă prea scurt al trupei Kistvaen, pe scenă a fost dat tonul, la propriu, pentru prima apariție suedeză a evenimentului. Degial și-au intrat în rolul de blackeri impunători încă de la prima notă și au dat drumul la o avalanșă de întuneric și haos din Death's Striking Wings. Abia la ei publicul și-a făcut curaj și s-a lipit de scenă, deși acest amănunt nu a fost de ajuns pentru ca cei patru suedezi să schițeze măcar vreun semn de recunoaștere față de cei din fața lor. Însă energia vulcanică a lui E. Forcas, în lupta sa cu tobele, a compensat cumva lipsa de comunicare a trupei.

 

La ora 21:10, brusc Colectiv-ul a părut mai plin, iar în fața scenei s-au înghesuit fani și curioși. Suedezii de la Watain au dovedit, prin spectacolul construit în detaliu, de la decor până la efectele pirotehnice și simbolurile oculte, că-și merită statutul de nume cult. Atât din punct de vedere vizual, cât și sonor, întregul concert a fost un exemplu de profesionalism pentru zona black metal. Erik, solistul Watain, nu a pierdut nicio ocazie să le transmită energia sa celor din public, iar, ca ritualul să fie complet, le-a lăsat unora și câteva mostre din sângele adus în turneu.

 

În concluzie, evenimentul organizat de Metalhead a reușit să mai adauge o filă în seria de concerte de calitate din București. Ba mai mult, Watain, Degial și Kistvaen au creat în etape, timp de peste trei ore, scenariul unei călătorii spre întuneric la care au luat parte toți cei de față. Unii au reacționat, alții au împietrit, iar restul au rămas să facă parada modei, pentru că muzica uneori, din păcate, nu se simte, ci doar e o scuză pentru afișare.

 

Pentru mai multe fotografii de la concert, click aici.

 

Click pe foto pentru marire

watain recenzie concert colectiv watain concert rock
watain concert colectiv watain concert colectiv luni metalhead

Foto: Dana Alecu

Distribuie