• Share

Cu Elliphant prin oras: pe bicicleta, in Turnul de apa si arta plus tam-tam la Carol 53

Cu Elliphant prin oras: pe bicicleta, in Turnul de apa si arta plus tam-tam la Carol 53

 

E foarte dimineata si foarte frig si o astept pe Elliphant la o tura de Bucuresti. De obicei chiar nu are timp sa se plimbe prin orasele in care concerteaza, dar de data asta face o exceptie pentru ca a auzit ca Bucurestiul e noul place hype al Europei, the new Berlin.

 

Apare cu ochelarii de soare colorati la ochi, desi e ceata, si mult prea subtire imbracata, probabil pentru ca e suedeza... Inainte sa apuc sa zic ceva, scoate o hartie - stie deja toate locurile unde vrea sa ajunga pana la ora concertului de la Atelierul de Productie.

 

 

elliphant bucuresti 2014 

 

 

Suntem foarte aproape de Romana, asa ca prima oprire e la Tonka, pentru ca o fata nu are niciodata prea multe haine, nici chiar atunci cand merge sa cante intr-o tara straina. Elliphant se oglindeste cu toate gentile din magazin si plecam cu vreo doua plase pline. Dupa care vrea sa vada orasul, adevaratul oras, asa ca hop in taxi si incepem sa dam ture prin Ferentari si Rahova si pe la Piata de flori George Cosbuc, de unde-si ia un buchet imens de lalele (ma intreb daca e super-fan Amsterdam).

 

Ne tragem sufletul putin in Pantelimon, la Turnul de arta si apa. Impropriu spus ne tragem sufletul, pentru ca ma obliga sa urc pe scara, la 30 de metri distanta de sol, ca sa vada Bucurestiul de sus.

 

Pentru ca nu i se pare de fapt deloc cool sa mergem cu taxiul, inchiriem biciclete si ma cara pana la Gara de Nord sa vada podul de la Basarab. Ne oprim pret de o poza dupa care vrea sa vada niste arta urbana, asa ca mergem pe Grivitei, la intersectia Stirbei Voda cu Berzei si ne oprim sa admiram graffiti-urile. Nu stiu exact ce vede, pentru ca nu-si da jos ochelarii, dar zambeste, deci cred ca e de bine.  

 

I se face foame, e mult trecut de ora pranzului. Grea alegere, vrea traditional, dar nu turistic, asa ca o duc la Cercul Militar. Retro si ieftin. Isi scoate in sfarsit ochelarii sa admire cladirea. La final imi spune ca i-ar placea sa faca un clip aici.

 

Pornim iar la colindat, asa ca ii arat un pic din Bucurestiul vechi, Armeneasca, Mosilor Vechi, Dacia, Eminescu... Ne oprim la Carol 53, unde e vesnic jam session, asa ca nu se abtine si ia microfonul. In curand tot Carolul rasuna: Music is lifeeeee!

 

Iesim, in sfarsit, in bulevard si imi spune ca vrea neaparat sa-si faca un tatuaj. Pana la urma o confing sa renunte si dam o tura pe la secondurile din Iancului de care e foarte incantata si unde gaseste o vesta cu paiete pe care se gandeste serios s-o poarte la concert.

 

E destul de tarziu, dar in mod clar mai e timp de-o oprire inainte de concert, asa ca alege sa ne incalzim la un pahar, la Acuarela. Elliphant pare multumita, dar imi zice ca trebuie sa facem neaparat ceva cu cainii de pe strazi. Au latrat-o grav cat timp a mers cu bicicleta.

 

 

*Acesta este un exercitiu de imaginatie si trebuie tratat ca atare 

Distribuie