• Share

Cum a ramas in istorie regizorul LEGO Movie. Replica geniala a acestuia

Cum a ramas in istorie regizorul LEGO Movie. Replica geniala a acestuia

 

Ca de obicei, nominalizarile la Premiile Oscar sunt asteptate cu interes de iubitorii de filme din intreaga lume. Totusi, regizorul lui Lego Movie a reusit sa ramana in memoria acestora dupa ce in 2015 a imbratisat lipsa unei nominalizari cu simtul umorului si cu o piesa de LEGO care a intors obrazul numerosilor critici. Povestea este una simpla si amuzanta:

 

 

lego movie regizor

 

 

In urma cu un an, The Lego Movie era considerat favorit la castigarea uneia dintre statuete. Facuse valuri in cinema si multi colectionari LEGO si-au scos palaria in fata realizarii lui. Dar surpriza! Animatia a fost exclusa, pe ultima suta de metri, in cursa pentru castigarea unui Oscar in categoria Best Picture. Iar regizorul Phillp Lord a avut una dintre cele mai sarcastice replici la adresa Academiei, dupa ce unul dintre cele mai iubite si apreciate filme nu s-a regasit pe lista nominalizatilor la nicio categorie.

 

Pe Twitter, Phillip Lord a postat un mesaj care a adus zambetul pe buze tuturor celor inversunati: “Nu e nimic, eu mi-am facut propriu Oscar”, a scris regizorul lui Lego Movie. Acesta a atasat o imagine in care apare o statueta asemanatoare celor pe care o primesc castigatorii an de ani, una realizata din piese Lego.

 

Reactia acestuia a fost una care a facut rapid inconjurul lumii, iar acum, la un an de la episod, multi dintre cei care asteapta nominalizarile pentru Premiile Oscar din 2016, se intreaba daca cineva va reusi sa depaseasca momentul infrangerii cu un raspuns mai bun decat cel al regizorului lui The Lego Movie.

 

Un regizor amuzant inseamna o animatie amuzanta. The Lego Movie a fost apreciat de critici tocmai datorita umorului si tehnicii de care a dat dovada. Actorii care au imprumutat vocile in acest film sunt, printre altii, Will Ferrel, Chris Pratt, Elizabeth Banks, Morgan Freeman si Jonah Hill. La nivel mondial, The Lego Movie a avut incasari de aproape 500 de milioane de euro.

 

Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar din 2016 va avea loc pe data de 28 februarie, la Los Angeles.

 

Propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria “Cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza” este reprezentata de lungmetrajul “Aferim” a lui Radu Jude.

Distribuie