• Share

Cum sarbatoresti Zilele Bucurestiului in 2016

Cum sarbatoresti Zilele Bucurestiului in 2016

 

Esti bucurestean. O stii, o simti si esti mandru. Chiar daca te-ai nascut in provincie, nu te vezi locuind si traind in alt oras. Altul decat Bucuresti. Lipsa aglomeratiei te plictiseste, iar sa faci aceleasi lucruri in fiecare zi e pedeapsa suprema pentru tine. De asta si din alte multe motive, intre 16 si 18 septembrie, sarbatoresti 557 ani de atestare istorica a capitalei.

 

Cum sarbatoresti Zilele Bucurestiului in 2016

Foto: Octav Dragan

 

Cum petreci?

In toate cele trei zile, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), ai „Povesti de Bucuresti” cu parada costumelor de epoca, targuri traditionale si produse handmade, teatru pentru copii, plimbari cu trasura, echilibristica pe monociclu si alte activitati care te poarta in Bucurestiul de pe vremea lui Caragiale. Te bucuri de ele intre orele 11:00 - 22:00.

Duminica, in ultima zi, intre 17:30 si 18:00 participi la „Bataia cu flori”, un obicei care se sarbatoreste in fiecare an, inca din 1890.

Nu lipsesc bucatele dupa retete autohtone sau produsele confectionate de mesteri populari.

 

Prezent este si Teatrul Masca, pe Aleea Michael Jackson, unde urmaresti „Trecuta vreme a dragonilor” si „Vant de primavara prin piersici”, spectacole de parade si statui vivante.

 

Cum sarbatoresti Zilele Bucurestiului in 2016

 

In Parcul Cismigiu, in schimb, vii cu cei mici din familie. Pentru spectacolele de circ, activitatile sportive si atelierele de creatie. Invata sa faca jonglerii, sa isi tina echibrul, profita de jocurile gonflabile si carusele sau participa, alaturi de copiii de la cluburile sportive din Bucuresti, la baschet, tir sportiv, scrima sau atletism.

 

Tot cu aceasta ocazie s-a organizat si cea de-a III-a editie de „Bulevardul Artelor”, dedicata acum lui Wolfgang Amadeus Mozart, pentru cei 260 ani care s-au implinit de la nasterea compozitorului.

Se intampla pe opt mini-scene de pe Bulevardul Unirii, scena principala fiind in Piata Regiunilor.

 

Cum sarbatoresti Zilele Bucurestiului in 2016

 

Odata ce ai simtit miros de paine proaspata nu te lasi pana nu gasesti sursa? Uite ca organizatorii s-au gandit si la tine, asa ca pe bulevardul Basarabia, in Parcul National, este Targul de Paine. Se desfasoara anual, asa ca ai face bine sa treci pe aici daca te regasesti in descrierea de mai sus.

 

Piata Constitutiei nu se lasa mai prejos, asa ca vii pe 17 septembrie la Zilele Bucurestiului Live sa-i asculti pe Vunk, Holograf, Phoenix, Proconsul, Zdob si Zdub, Bere Gratis, Stefan Banica Jr., Andra, Sore, Loredana, Connect-R, Marcel Pavel, Gabriel Cotabita, Ovidiu Komornyic, Lidia Buble si Ruby. Incepe la 17:00 si dureaza pana la miezul noptii. Pe stradute alaturate se plimba clovni, papusi uriase, dansatori si fluturi luminosi, dar si trupe de teatru de strada din Italia, Spania sau Franta.

Iar in fix o saptamana esti in aceeasi locatie pentru iMapp, „unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume”. Afli tot despre ce se intampla la eveniment aici.

Distribuie