• Share

Daciotii vor sa cucereasca Mongolia in cadrul raliului umanitar Mongol Rally 2012

Daciotii vor sa cucereasca Mongolia in cadrul raliului umanitar Mongol Rally 2012

 

Trei prieteni romani, Iulian, Alexandru si Nicu, au pornit azi la ora 09:00 din fata Casei Presei spre Mongolia intr-o Dacie 1310 in cadrul raliului umanitar Mongol Rally 2012.

 

 

 

 

Mongol Rally este cel mai mare și important raliu caritabil din lume, prima editie avand loc in 2004. Anual participa aproximativ 400 de echipe. Startul in acest raliu umanitar se da anul acesta pe 16 iulie la Praga. Ca la fiecare editie, toate echipajele sunt pe cont propriu, organizatorii nu asigura asistenta tehnica sau medicală.

 

Este pentru prima data cand o Dacie va ajunge in Mongolia si este prima masina de acest fel care participa la importantul raliu. Traseul are o lungime de peste 18.000 de kilometri. Romanii vor trece prin 15 tari, dintre care Azerbaijan, Turkmenistan si Uzbekistan, vor ajunge la Marea Aral si vor traversa Pamirul – a doua cea mai inalta sosea din lume, aflata la peste 4.500 de metri, dar si desertul Gobi. Calatoria va dura doua luni.

 


 


Scopul acestui raliu este caritabil, iar toate echipajele, circa 400 in fiecare an, se angajeaza sa doneze la destinatie, in Ulan Bator, masinile pe care le conduc si cel putin 1.000 de lire sterline. Banii stransi sunt folositi pentru ajutorarea copiilor fara posibilitati din Mongolia. Iulian, Alexandru si Nicu vor dona Dacia 1310 si 500 de lire sterline catre Lotus Children’s Centre si cel putin 500 de lire sterline catre Asociația Beneva - Pasi catre viata.

 

 

 

 

Povestea lui Iulian (fost publicitar), Alexandru (fotograf la Jurnalul Naţional) si (biciclist si actual corporatist) poate fi rezumata astfel: 3 prieteni in aventura vietii / O poveste salvata din ghearele Rematului / 18.000 de km fara aer conditionat / Primul proiect oficial Free Miorita.

 

Cateva detalii despre ,,masina tuturor romanilor’’: Miorita e gata de marea aventura, are un portbagaj marca La Hala, un rezervor suplimentar, circuit electric schimbat, plasa pentru protectia parbrizului si, ca orice Dacie care se respecta, o cutie mare de scule de tot felul pentru mesterit in caz de urgenta.

 

 

Distribuie