• Share

De 11 iunie am petrecut pe… 11 iunie! Fabrica si B52 au dat startul la sezonul de vara cu Tapinarii, Niste Baieti si Coma

De 11 iunie am petrecut pe… 11 iunie! Fabrica si B52 au dat startul la sezonul de vara cu Tapinarii, Niste Baieti si Coma

 

Miercuri, 11 iunie, s-a lasat cu multa distractie chiar pe strada 11 iunie, in complexul in care isi desfasoara activitatea Fabrica, respectiv B52-ul. Tapinarii, Niste Baieti si Coma au fost invitatii de seama ai Urban Resort, evenimentul de deschidere a sezonului de vara, cand cele trei formatii au concertat in 3 locatii diferite: terasa clubului Fabrica, B52, respectiv Fabrica.

 

Am facut greseala sa merg in Fabrica fara sa fi facut o rezervare in prealabil. Mesele erau ocupate sau rezervate si am fost nevoit sa iau loc la o masa aflata in interiorul terasei, alaturi de alti prieteni. Pe baietii de la Tapinarii nu prea i-am vazut la fata in timpul recitalului, insa i-am auzit si am tras o portie zdravana de ras, asa cum patesc de fiecare data cand se intampla sa fiu prezent la un concert de-al lor.

 

 

urban resort fabrica b52

 

 

Tapinarii inseamna Adrian Tanase si Cosmin Covei. Un duo de folk alternativ care anima si cele mai triste spirite. In acelasi tipar s-a incadrat si acest concert. Baietii au urcat pe scena improvizata de pe terasa clubului Fabrica la ora 19:30, incepandu-si recitalul cu The MF Song. A urmat o ora de buna dispozitie, din set list-ul baietilor nelipsind Du-te naibii, Suturi, Piesa serioasa, Un ungur mic sau Cantec de munte, incheiand, dupa aproximativ o ora, cu melodia Doi bani.

 

De la terasa clubului Fabrica am urcat scarile catre B52, iar de la muzica folk am trecut la punk rock. Sau, asa cum declara chiar baietii ce aveau sa urce pe scena, “muzica de petrecere cu distors si final glorios”.

 

Punk rock? Muzica de petrecere? Puse cap la cap, e clar ca nu poate fi vorba decat despre Niste Baieti. In componenta Albert Mihailescu (voce), Gabi Georgescu (chitara), Barbu Niculae (chitara bas), respectiv Dan Andrei Modrea (tobe), Niste Baieti s-au facut vinovati pentru mai multe momente de mosh-uiala si crowd surfing. Au inceput cu Strada sperantei, si nu s-au mai oprit decat peste alte 15 melodii. In setlist-ul punk-istilor s-au regasit melodii precum Sus in deal, M-am indragostit numai de ea, Fericirea are chipul tau, Sa te gandesti din cand in cand la mine, Deschideti poarta soarelui, Uite asa as vrea sa mor, De-ai fi tu salcie la mal (melodie interpretata in prima auditie), baietii incheind in acelasi stil extrem de energic, caracteristic, pe ritmurile melodiei Te-astept sa vii.

 

Putin dupa ora 22:00, dupa ce toata lumea s-a mutat din B52 in Fabrica, Coma a intrat pe scena, demonstrand de ce au fost alesi sa incheie seara de concerte. In componenta Catalin Chelemen (voce), Dan Costea (voce), Calin Marcu (chitara), Sorin Petrescu (chitara bas), Razvan Albu (tobe) si Razvan Radulescu (DJ Hefe – scratches/samples), baietii din Coma s-au asigurat ca fanii prezenti in Fabrica se vor simti bine pe intreaga durata a concertului. Pana aproape de miezul noptii, cei sase membri ne-au incantat cu melodii alese: Vezi, Trei minute, Morphine, In mine soapta, Chip, Hectic si Nu vreau fetito casa. La cererea publicului, acestia au revenit pentru un bis, terminand intr-o nota extreme de calma, pe acordurile melodiilor Stai, respectiv Canta-mi povestea.

 

A fost o seara de nota 10. Sau, ca sa raman in tema evenimentului, de nota 11. Este intotdeauna o placere sa merg la un concert, in fabrica sau in B52, si asa va ramane intotdeauna. Iar acum, ca s-a dat startul la sezonul de vara, ne vedem pe terasa!

 

Un album cu fotografii de la Urban Resort - aici!

 

Click pe foto pentru marire

club fabrica b52 curte terasa urban resort fabrica b52 vara
sezon vara b52 fabrica tapinarii niste baieti coma fabrica b52 11 iunie bucuresti vara

Foto: Adrian Mihai Iana

Distribuie