• Share

De ce terasele din Centrul Vechi se transforma in paradisul fumatorilor

De ce terasele din Centrul Vechi se transforma in paradisul fumatorilor

 

Fumatori, a venit momentul! Ziua in care in Romania nu se va mai putea fuma in spatii inchise este atat de aproape de noi incat deja simtim aerul curat cum ne umple plamanii. Dar nu e cazul sa plangem, terasele din Centrul Vechi al capitalei au primit autorizatia de a se deschide, incepand cu 15 martie. Asa ca scoatem hainele de primavara de la naftalina, stergem ochelarii de soare si ne pregatim pentru lupta gasirii unei mese libere in centrul Bucurestiului unde sa putem sa si pufaim, daca vrem.

 

 

terase Centrul Vechi 2016

 

 

Terasele sezoniere trebuie sa indeplineasca anumite norme de functionare, care sa nu puna in pericol siguranta consumatorilor, fie ca vorbim de siguranta de alimentatie publica, suprafata teraselor, tipurile de mobilier, siguranta imobilelor sau de stabilitatea acestora. Avand in vedere multitudinea cladirilor cu bulina rosie din aceasta parte a orasului, agentii economici vor trebui sa ia in calcul si acest punct atunci cand depun documentele.

 

E drum lung de la a depune cererea de autorizare pana la a primi autorizatia de functionare propriu-zisa, pana in prezent, au fost depuse 63 de cereri. Dintre acestea, 15 dosare au fost deja finalizate, iar 8 dintre ele au primit avizele de amplasare. Ramane sa vedem ce se intampla cu celelalte 40 de dosare ramase in analiza Directiei de Urbanism, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

 

 

terase animale Bucuresti

 

 

Vestea aceasta vine la momentul potrivit si pentru toti fumatorii din capitala. Incepand cu 16 martie, intra in vigoare legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise, astfel ca terasele se vor transforma in paradisul fumatorilor, cat timp vremea le permite. Mai mult, de ce sa nu iti iei si prietenul patruped cu tine? Nu toate locatiile permit accesul cu animale, insa pe terasele lor, situatia nu este atat de dramatica. Pe langa Centrul Vechi, poti consulta lista teraselor din Bucuresti, care permit accesul prietenilor patrupezi aici.

Distribuie