• Share

De vazut macar o data in viata: spectacole unice de dans si balet la Bucuresti

De vazut macar o data in viata: spectacole unice de dans si balet la Bucuresti

 

Exista concerte sau petreceri la care mergem si putem avea parte de momente agreabile. Si mai sunt si acele spectacole la care se traieste o experienta unica, un soi de epifanie care te face sa ai senzatia de o data in viata. Pe cateva dintre acestea vom avea ocazia sa le vedem in curand pe scenele bucurestene sau in mici spatii ale culturii aleternative. Va sugeram sa nu le ratati.

 

 

dans contemporan fabrica de vise


 

Dance a playful body - 31.10

 

Incepem cu o invitatie la un spectacol de dans contemporan made in RO, un spectacol intim, in care corpul se expune in toate ipostazele lui, curajos, frumos, asa cum este, semnat de Andreea Novac si animat de Istvan Teglas. Il puteti vedea pe 31 octombrie la Centrul Dansului, iar biletul este 20 lei. Si inca un pont - daca ati ratat zilele acestea spectacolul Simonei Deaconescu, Camera 0001 - Fabrica de vise e musai sa stati cu ochii pe Centrul Dansului pentru a fi in sala la urmatoarea reprezentatie. 

 

 

Sukhishvili - Balet National Georgian - 20.11

 

Pe 20 noiembrie, la Sala Palatului faimoasa companie de dans Sukhishvili va readuce la Bucuresti magia zborului georgian. Infiintata in 1945, compania are in spate o frumoasa poveste de familie care de trei generatii si-a dedicat pasiunea si existenta cresterii si perfectionarii unui dans care imbina elementele de folclor georgian cu cele ale baletului modern si acrobatia.

 

Cei peste 70 de dansatori vor incerca sa dea o noua definitie termenului spectaculos: sabii, costume traditionale, dans pe varfuri (barbatii), totul pe muzica populara georgiana interpretata live de Orchestra Nationala a Georgiei. Vor fi doua ore de show in care se promite o senzatie unica de miscare pe care omeneste nu o crezi posibila. Pretul biletelor variaza intre 50 si 250 lei. 

 

 

Sukhishvili - Balet National Georgian 2013

 

 

Fire of Anatolia - 6.12

 

Tot la Sala Palatului, dar pe 6 decembrie va puteti face un cadou de Mos Nicolae lasandu-va condusi prin dans, costume si muzica in lumea legendelor Anatoliei. Un show care va va purta cu ajutorul celor 55 de dansatori prin toate regiunile Turciei si va vorbi despre lupta dintre sclavie si libertate, inspirandu-se din istoria Mesopotamiei si a Anatoliei. Biletele costa intre 80 si 300 lei.

 

 

Stelele Moscovei pe gheata - 18.12

 

Nimic mai potrivit in sezonul rece decat un spectacol de balet pe gheata. Se va intampla pe 18 decembrie la Sala Polivalenta unde 30 de dansatori vor aluneca cu gratie realizand figuri complexe de patinaj. Printre vedetele prezente in show: Igor Bobrin, Natalia Bestemyanova si Andrey Bukin iar biletele costa intre 100 si 150 lei.

 

 

Lord of the Dance - 14.03.2014


Intram un pic si in anul ce va sa vina si va anuntam deja un spectacol despre care se spune ca este o minune a lumii moderne. Semnatura coregarafului Michael Flatley ne va purta intr-o lume a personajelor fantastice si a folclorului irlandez in martie, la Sala Palatului. Biletele s-au pus deja in vanzare si variaza intre 100 si 350 de lei. 

Distribuie