• Share

Din 10 iulie bucurestenii vor pasi pe prima strada in trepte pictata din oras - vezi cum arata

Din 10 iulie bucurestenii vor pasi pe prima strada in trepte pictata din oras - vezi cum arata

 

Despre arta urbana care a inceput sa se insinueze si pe zidurile bucurestene am mai vorbit. Si e momentul oportun sa reluam subiectul, avand in vedere ca au aparut si primele scari pictate din oras.

 

E drept, Bucurestiul nu ne ofera ocazia de a urca sau cobori prea multe trepte, asemenea Parisului ori Lisabonei, iar astfel de strazi sunt putine si bine ascunse. Una dintre acestea se afla langa Ceainaria Infinitea in Cotroceni, iar cealalta va deveni in curand cea mai cunoscuta strada in trepte din oras.

 

 strada xenofon scari pictate bucuresti

 

 

Se numeste Xenofon, se afla in apropierea Parcului Carol si din 10 iulie vom putea admira rezultatul unei intitiative denumite Bucurestiul tau la scara. Dar cum deseori teoria e buna, iar practica ne omoara, rezultatul, zicem noi, nu e unul prea grozav. Cladiri si monumente emblematice ale urbei: Ateneul, CEC-ul sau Palatul Parlamentului au fost desenate strangaci, pe un fundal de verde mult prea crud.

 

Mult mai fericita a fost pictarea, tot in acest an, a scarilor Rakoczi din Targu Mures, in motive traditionale ardelenesti (proiect Digital Transilvania).

 

 

 strada rakoczi targu mures

 

 

Rezultatele street-art-ului pe scari pot fi cu adevarat spectaculoase si nu ne indoim ca exista artisti locali care ar putea face ca strazile cu trepte din orasele noastre sa arate asa:

 

Click pe foto pentru marire

scari pictate scari pictate
scari pictate fancybox_articol

Foto: Andrea Annaloro, frizztext, jr-art.net, rleigh

Distribuie