• Share

Din micul Paris la stralucitorul Cannes: in capitala incepe festivalul Les Films de Cannes a Bucarest (25-31 octombrie)

Din micul Paris la stralucitorul Cannes: in capitala incepe festivalul Les Films de Cannes a Bucarest (25-31 octombrie)

 

Festivalul de Film de la Cannes continua sa exercite de ani buni o reala fascinatie deopotriva in lumea cinema-ului, dar si in cea a consumatorilor de film. Iar pentru noi este un privilegiu sa avem ocazia sa vedem pe marile ecrane de la Bucuresti o selectie a filmelor din festival la o jumatate de an de la derularea acestuia. Intre 25 si 31 octombrie crema filmelor europene va rula la Studio, Elvire Popesco si CinemaPRO in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest 2013.

 

 

la vie d'adele les films de cannes a bucarest 2013

 

 

Marii castigatori de la Cannes 2013 vin la Bucuresti

 

Daca va spunem ce filme vor fi in zilele care urmeaza pe ecranele bucurestene, veti realiza ca trebuie sa va faceti o reala agenda cinema. Castigatorul Palme d’Or-ului din acest an, regizorul Abdellatif Kechiche, va fi prezent in carne si oase la premiera din Romania a deja controversatului sau film, Adele: Capitolele 1 & 2. Nu vor lipsi din palmaresul editiei nici Like Father, Like Son, r. Kore-Eda Hirokazu (Premiul Juriului), A Touch of Sin, r. Jia Zhangke (Premiul pentru scenariu), Le passe, r. Asghar Farhadi (Premiul de interpretare feminină – Berenice Bejo), Nebraska, r. Alexander Payne (Premiul de interpretare masculină – Bruce Dern) sau Heli, (Premiul pentru regie) in prezenta regizorului Amat Escalante.

 

 

fratii coen les films de cannes a bucarest

 

 

Intalniri de neratat

 

Vorbim in primul rand despre filme, pentru ca in afara de premiantii Cannes de anul acesta o sa mai puteti vedea in premiera noul film al lui Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive sau noua reusita a fratilor Coen, Inside Llewyn Davis. Vor mai exista proiectii de scurtmetraje dar si o retrospectiva Maurice Pialat.

 

Un alt punct forte al festivalului este faptul ca ofera si posibilitatea unor inatlniri unice cu regizori, actori ori importanti critici de film. Abdellatif Kechiche și Amat Escalante vor sustine doua masterclass-uri cu intrare libera. Actrita Sandrine Bonnaire isi va prezenta la Bucuresti debutul in regie de film, J ’enrange de son absence (2012). Ca sa nu mai vorbim despre intalnirea speciala cu doi dintre cei mai celebri critici de film -  Scott Foundas (Variety) si Nick James (Sight & Sound).

 

Cat despre bilete, puteti evita cozile care se vor forma, ca in fiecare an, cumparandu-le online de pe www.eventim.ro si www.eventbook.ro sau de la casieria Cinematografului Studio, iar programul complet al festivalului il aveti aici

Distribuie