• Share

Discoteca-i viata mea: starurile muzicii usoare romanesti pe scena cluburilor hip din capitala

Discoteca-i viata mea: starurile muzicii usoare romanesti pe scena cluburilor hip din capitala

 

De ce ar iesi aproape 600 de oameni din casele lor calduroase si uscate intr-o seara extrem de ploioasa de vineri? Un bun argument ar fi Discoteca din Control, unde Corina Chiriac s-a pus pe cantat live cu ocazia lansarii unui numar din Dilema Veche dedicat divelor muzicii usoare romanesti.

 

Nu ar fi prima manifestare din seria de evenimente cu parfum de alta data organizate in Bucuresti. Este un trend care a iesit la iveala acum aproape doi ani si prinde parca din ce in ce mai bine la public. Printre numele care au urcat pe scena Discotecii pana acum se numara Silvia Dumitrescu, Marina Voica, Marina Florea si Adrian Daminescu, in timp ce Corina Chiriac a dat cu subsemnatul de 2 ori: o data cu ocazia primei editii a Train Delivery, cantand cu patos pe un peron din Gara de Nord, iar acum pe scena din Control, intr-o noapte ploioasa de vineri.

 

 

corina chiriac control discoteca

 

 

Am descins cu mare interes intr-un Control intesat de oameni si am avut parte de o petrecere excelenta. E ceva specific acestei generatii de artisti, au o usurinta in a interactiona cu publicul si o deschidere fata de oamenii din fata scenei, care imi par a fi mai rar intalnite la artistii zilelor noastre. Si, pana la urma, cred ca si oamenii care vin la asemenea petreceri trebuie sa fie la fel de deschisi pentru a se bucura de ceea ce primesc.

 

Am vazut printre fetele din public critici de film si de carte, redactori de reviste si oameni din publicitate, asa-zisi hipsteri care participa mai mereu la genul acesta de sindrofii, dar si oameni cu joburi mai pamantene. Un mix interesant ce avea insa un lucru in comun: erau cu totii dorinici sa cante si sa danseze (daca ar fi avut loc) cu Corina. Vrand-nevrand, m-am trezit si eu cantand cu patos ba Ce mica-i vacanta mare, ba Sa-i amintiti va rog frumos adresa mea, cand va-ntalniti cu fericirea. Am realizat ca versurile erau undeva in memoria mea si avea nevoie doar de un imbold ca sa iasa la suprafata.

 

 

corina chiriac dilema veche discoteca control

 

 

Trebuie sa recunosc nu sunt vreun fan intrait si, in mare masura, am decis sa merg la eveniment pentru ca am vazut atatia prieteni "attending" pe Facebook. Asa ca m-am gandit sa-i intreb si ei cu ocazia asta de ce au venit la Discoteca. Iata ce-am aflat:

 

Roxana: "Ca sa opresc timpul." Pentru Strada sperantei in primul rand; plus ca nu fusesem niciodata la Discoteca si eram curioasa.

 

Stefan: Avand in vedere ca ma uitam in anii '80 si '90 la Festivalul de la Mamaia, cum as fi putut sa lipsesc de la Discoteca?

 

Simona: Pentru ca muzica de la Discoteca imi aminteste de diminetile copilariei, la tara, cand ma trezeam pe "O melodie pentru fiecare", iar in curte se auzea zgomotul unei maturi, ceea ce insemna ca e weekend si a venit mama sa ma vada.

 

Vladimir: Pentru ca eram curios.

 

Elena: Eu am mers la Discoteca pentru ca mor dupa Corina...

 

Stefan: Am fost si la Marina Voica si Mihaela Mihai, si voiam sa fac un soi de comparatie. Dintre toate, Corina Chiriac mi s-a parut cea mai conectata la prezent.

 

Diana: Pentru că a fost organizat de cei de la Dilema veche si am încredere in tot ce fac ei.

 

Norbert: Pentru ca toate petrecerile Discoteca au fost reusite pana acum si pentru Corina, care e super tare.

 

Andreea: Serile Discoteca sunt evenimente inedite, aduc un soi de voiosie autentica pe care o simt la putine alte concerte, asa ca mi-a placut sa ma incarc cu starea asta.

 

Drept urmare, cred ca, in ultima instanta, este vorba despre tinerete si copilarie, despre retrairea unor senzatii pe care le credeai pierdute, dar si despre a te distra sincer, nostalgic si "inocent" cu prietenii noi cu care impartasesti amintiri vechi. 

Distribuie