• Share

Eclipsa de soare de pe 20 martie - unde o vedem in Bucuresti

Eclipsa de soare de pe 20 martie - unde o vedem in Bucuresti

 

20 martie vine cu incercarea satelitului natural al Pamantului, Luna, de a face din zi noapte. Desi totala, eclipsa se va vedea partial de pe teritoriul Romaniei, acoperirea fiind intr-un procent de 40-55%, in functie de locatia fiecaruia dintre noi. De exemplu, in Satu Mare, eclipsa va fi mai vizibila decat in partea sudica a tarii, deoarece luna va parcurge axa la capetele careia sunt amplasate Soarele si Pamantul de la dreapta la stanga. La Polul Nord, de exemplu, eclipsa de soare va fi totala.

 

 

eclipsa soare 20 martie 2015

 

 

Momentul de intensitate al eclipsei de pe 20 martie va fi in jurul orei 11:56, insa va incepe sa fie observabila incepand cu ora 10:48 si se va termina la ora 13:04. Cand va atinge maximul, vom observa o diminuare cu 50% a luminei obisnuite de la acea ora, dintr-o zi normala.

 

Cu toate ca Astroclubul Bucuresti organizeaza in aceasta zi o vizionare insotita de echipament profesionist - telescop si explicatii ale membrilor astroclubului - la intrarea in Baneasa Shopping City - ne-am gandit sa va dam cateva optiuni, de unde puteti vedea aceasta eclipsa de la inaltime. Bineinteles, speram sa tina si vremea cu noi, iar norii sa nu ne umbreasca privelistea.

 

 

Intercontinental

 

Ultimul etaj al hotelului Intercontinental ofera o panorama pe care ar trebui sa o vezi cel putin o data in viata. Accesul este permis si celor care nu sunt clienti ai hotelului, asa ca poti merge aici pentru a vedea eclipsa de soare de pe 20 martie.

 

 

Sky Tower

 

Localizat intre Calea Floreasca si Bulevardul Barbu Vacarescu, Sky Tower este considerat a fi cea mai inalta cladire din capitala, avand o inaltime de 137 de metri. Noi o recomandam pentru o priveliste care iti taie respiratia si ca locul perfect pentru a vedea eclipsa.

 

 

18 by Embassy

 

Daca te-ai gandit sa-ti iei o pauza de masa in timpul eclipsei, insa nu vrei sa ratezi spectacolul, 18 by Embassy este locul ideal, care iti va indeplini ambele dorinte. Localizarea sa din varful City Gate South Tower ne aduce putin mai aproape de privelistea astronomica.

 

 

Sky Bar

 

Fiind primul roof bar din Romania, Sky Bar ofera o priveliste demna de o eclipsa solara. In timpul acesteia, puteti servi si pranzul, mai ales daca ati fugit de la munca in pauza de masa. Cine nu si-ar dori o astfel de experienta deasupra orasului?

Distribuie