• Share

Emergence-ul trupei Grimus pe scena din Colectiv, o lansare ca un festival

Emergence-ul trupei Grimus pe scena din Colectiv, o lansare ca un festival

 

Eram la B’estfest anul trecut si muream de cald. Logic, m-am dus sa iau o bere. In timp ce barmanul turna licoarea in pahar, i-am auzit vocea lui Bogdan Mezofi. Sigur, nu stiam cine e, si nu stiam nici cum sa ajung mai repede la scena. Avea cea mai inedita rezonanta pe care o auzisem in ultimul timp dintr-un singur motiv: il simteam foarte aproape; as if it’s real.

 

Asa am facut cunostinta cu Grimus, formatia din Cluj infiintata in 2005, cu un background puternic ca open-eri pentru trupe precum Red Hot Chilli Peppers, Roxette, Deep Purple, precum si ca participanti la festivaluri cu rezonanta pentru orice suflet ratacit prin tenebrele alternativului: Saarang (India), Exit (Serbia), Rock for People (Cehia) sau Sziget (Ungaria). Drept urmare, n-aveam cum sa ratez lansarea de la mijloc de martie a celui de-al treilea album al trupei, Emergence, precedat de Panikon (2008) si Egretta (2011).

 

“Rock alternativ” ar fi caracteristica generala a sound-ului. Cea mai putin generala si mai rar intalnita trasatura a acestuia este insa caldura si senzatia aceea ciudata ca “te inconjoara”, te ia cumva in brate. Si te pune pe ganduri. Si te inspira. E greu sa asculti Grimus si sa nu simti nimic.

 

 

grimus lansare colectiv martie 2014

 

 

De deschiderea concertului de lansare s-au ocupat sibienii de la The Noise, un fel de Arctic Monkeys un pic mai indie si un pic mai tineri, cu un basist copie fidela a lui Llewyn Davis (pentru cine a vazut Inside Llewyn Davis, un produs al fratilor Coen).

 

Grimus, adica Bogdan Mezofi (Voce), Valentin Rauca (chitară), Cristian Csapo (chitară), Titus Vădan (bass), Tamás Adorjáni (tobe) si Lehel Kiss (clape) au urcat pe scena din Colectiv inconjurati de suflete ce asteptau cu nerabdare primul acord. Se vedea pe fetele lor.  Concertul Grimus a inceput cu o piesa energica de pe noul album Emergence, intr-un val de proiectii ale “DJ-ului lor de imagine”. A urmat The Hell I’m In, deja un slagar pentru public. M-am simtit iar ca intr-un film unde muzica ma atingea. Habar nu am care e secretul lui Grimus, dar e langa tine. Si-au imprastiat acordurile si piese de pe Egretta - In Your Eyes sau hitul Radio Guerrilla, Priveste-ma. 

 

Atmosfera a fost aproape de festival; solistul a disparut la un moment dat doar pentru a-l regasi cocotat pe bar in partea opusa a Colectivului, iar scena a fost vizitata de membri din trupe precum Les Elephants Bizzares si Toulouse Lautrec. In plus, doua fete din public au fost aduse la backing vocals de catre Bogdan pentru piesa Priveste-ma.

 

Cert este ca noul album Grimus suna foarte bine. Iar concertul s-a apropiat de termenul de “experienta”, mai ales din perspectiva legaturii pe care Bogdan a creat-o cu publicul. Abia astept inca un concert, inca un film in care sa ma transpun senzorial.

 

Click pe foto pentru marire

grimus lansare album emergence colectiv martie grimus album emergence lansare colectiv
grimus concert lansare emergence grimus concert lansare emergence

Foto: Florin Matinca / Metalhead.ro

Distribuie