• Share

Festivaluri de iulie 2016

Festivaluri de iulie 2016

 

Cum te-am obisnuit, am facut o selectie a festivalurilor pe care nu trebuie sa le ratezi luna aceasta. Nu pentru ca ar fi cele mai mari, ci pentru muzica, mood, experienta si cele mai cele amintiri.

 

Sursa: flickr; Foto: Eva Rinaldi.

 

Primul e Electric Castle. Pentru ca pana sa se organizeze doar ti-ai imaginat cum ar fi daca ai asculta track-urile preferate si ti-ai vedea artistii performand live pe un fundal de poveste. Inca de la prima editie, in 2013, a fost pus pe lista scurta Best Medium Sized Festival Category la European Festival Awards.

Intre 14 - 18 iulie, vii pe domeniul castelului Bonţida Bánffy pentru line-up, dar mai ales pentru interactiune, pentru ca iesi din tipar si asta-ti place la nebunie. Fie ca asculti mainstream, subculture, muzica electronica sau reggae, iti gasesti locul.

Printre artistii care sunt prezenti anul acesta se numara Skrillex, Bastille, Bring Me the Horizon, Flux Pavilion, Gorgon City, French Fries, General Lexy, Jon Kennedy, Alternosfera, Argatu, Sheba si multi multi altii.

Informatii legate de cazare si bilete gasesti aici.

 

 

La Summer Music Academy Sinaia mergi daca vrei sa urmezi cursurile unui program international de perfectionare muzicala. Profesori din Italia, Franta, Elvetia, Marea Britanie si Romania iti predau vioara, viola, violoncel, flaut si muzica de camera.

Sesiunile de coaching, mentorat si consultanta in cariera vin in completarea atelierelor individuale de maiestrie muzicala.

Bineinteles ca te intrebi ce-ti iese tie, admirator al acestor oameni. Imediat te lamurim. Cursurile sunt urmate de concerte publice, la Castelul Peles, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolica, Casa Memoriala „George Enescu”, Sala King’s Valley, Domeniul Regal si Centrul Cultural „Carmen Sylva”. Intre 14 - 26 iulie, de la 10:00. Mai multe detalii gasesti pe www.jmevents.ro.

 

 

Nici rockerii nu se lasa mai prejos si vin cu Rock the City - Muse, Iron Maiden pe 29 si 30 iulie, in Piata Constitutiei.

Deja la a 7-a editie, organizatorii iti aduc trupele momentului drept headlineri ai evenimentului. Muse tocmai ce-a scos album nou, „Drones”. Insa tot piesele „Psycho”, „Reapers”, „Aftermath” sau „Dead inside” te fac sa dai cel mai tare din plete.

Iron Maiden au peste 90 de milioane de albume vandute, printre care se numara si cele cumparate de tine. Ai sansa sa ii vezi la cativa metri de tine si profiti de ea. Intre voi va sta doar scena de 20 de metri lungime, 15 adancime si 18 inaltime.

Biletele pot fi cumparate din reteaua eventim.ro.

 

 

De ce-ar trebui sa mergi la Garana Jazz Festival ti-am zis si aici. Dar iti mai spunem cativa dintre artistii care vor fi prezenti intre 7 - 11 iulie, de la ora 08:00: Magnus Öström Band, Eyot, Emil Bîzgă Quartet, Nils Petter Molvær sau  Per Mathisen Trio. Bilete pe biletmaster.ro.

 

La Waha Festival iti sarbatoresti libertatea. Daca iti place natura si cauti in orice iesire o oportunitate sa te plimbi prin iarba si sa respiri aer proaspat de padure, atunci Batanii Mari e locul potrivit pentru tine.

Nici dansatul sub stele n-ar trebuie sa-ti sune ciudat. Ai diverse scene pentru la fel de diversele gusturi muzicale: deep, psychedelic, alternative, chill si deco stage. Aria ingenios denumita Luminish e rezervata pentru yoga, terapii, meditare si workshopuri.

Din line-up fac parte Petre Inspirescu, Dr.Nojoke, Psykovsky, Martha van Straaten si altii la fel de tari.

Bilete poti cumpara de pe bilete.ro.

 

 

In ultima saptamana din iulie, intre 28 - 31 iulie, in Piata Mare din Sibiu se desfasoara ARTmania Festival. Daca esti fan GBOB, in acest an, in cadrul evenimentului, are loc si semifinala regionala a Bataliei Mondiale a Formatiilor. Chiar cea care se organizeaza anual in peste 30 de tari de pe cinci continente.

Cine vine? Katatonia, Ihsahn, Pain of Salvation, Solstafir, The Foreshadowing si Fallen Arise.

Asculti muzica noua, actuala, iar bilete iti cumperi de pe artmaniafestival.ro.

 

Cum iti suna voia buna, hamacele, piesele de pe repeat in varf de munte, in timp ce soarele apune? Iti spunem noi. A Music Outdoor Experience. Anul acesta sarbatoresti cinci ani de iesit cu cortul, de aer curat si distractie. La Baisoara, in Cluj. Intre 28 - 31 iulie, iar bilete sunt pe biletmaster.ro, 60 Lei - pret presale si 90 Lei - pret intreg. Uber cool fact: campingul e inclus in pret.

 

 

Padina Fest te aduce tot la munte, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi. Cum preferi trupele autohtone, intre 28 -31 iulie, pastrezi traditia si vii sa asculti line-up-ul exclusiv romanesc.

Daca prima seara va fi rock, cu Vita de Vie, Robin and the Backstabbers, Coma, E.M.I.L si The Pixels, a doua merge pe electro, cu Suie Paparude, Gojira + Planet H, Golan, Baba Dochia, We singing colors si Omelette.

Inainte de nebunia propriu-zisa, trupele la inceput de drum fac incalzirea, iar in ultima zi, de dimineata, Filarmonica Muntenia tine un recital eveniment.

Iti poti cumpara abonamente de pe eventim.ro, myticket.ro si iabilet.ro, iar pretul variaza intre 60 - 120 Lei.

Distribuie