• Share

Filme de cu seara pana-n zori pe 20 septembrie la Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2013

Filme de cu seara pana-n zori pe 20 septembrie la Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2013

 

Cate nopti albe nu am petrecut cu filme din cauza unei suparatoare insomnii? Pe 20 septembrie o putem face in mod organizat si in salile de cinema ale Bucurestiului si Clujului in cadrul editiei cu numarul patru a Noptii Albe a Filmului Românesc. La Bucuresti, veti avea ocazia sa vedeti filme dupa lasarea salii in fotoliile de la Studio, CinemaPRO, Elvira Popescu sau MTR, dar si in parcuri, baruri sau cafenele: Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară și J’ai Bistrot.

 

 

noaptea alba a filmului romanesc

 

 

In program exista cateva dintre proaspetele premiere romanesti ale toamnei, Love Building (Iulia Rugină) si Sunt o babă comunistă (Stere Gulea) dar si avanpremiere, Lupu, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mustață.

 

Merita sa faceti un slalom vineri, intre 18.00 si 01.15 - intervalul inceperii proiectiilor - printre filme romanesti mai vechi si mai noi, premiate ori indragite de public.

 

 

noaptea alba a filmului romanesc

 

 

Printre momentele speciale ale serii se numara prezenta Margaretei Paslaru la MTR, la proiecția filmului Un film cu o fată fermecătoare (1966, r. Lucian Bratu) dar si aniversarea a putin peste 30 de ani a comediei Buletin de Bucureşti (1982, r. Virgil Calotescu) care va avea o proiectie speciala de la ora 20.00 in Herastrau.

 

Intrarea la proiectii este libera cu exceptia celor de la CinemaPRO (9 lei). Cinefilii din Cluj vor avea parte de propria portie de film in aceeasi noapte de 20 septembrie, iar proiectiile vor avea loc la Cinema Victoria si la Casa TIFF.

 

Nu ratati intalnirea nocturna cu filmul romanesc a acestui weekend!

 

 

UPDATE: Organizatorii ne surprind cu proiectii surpriza anuntate pe ultima suta de metri. Cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu, Când se lasă seara peste București sau metabolism va putea fi vazut de la ora 02.15 la Cinema Studio, in timp ce la Dianei 4 puteti ramane pana dupa miezul noptii pentru a vedea doua filme lansate la inceputul acestui an: Killing Time, r. Florin Piersic Jr. si Rocker al lui Marian Crişan. La capitolul documentare, va putea fi vizionat de la ora 01.00 la MTR, documentarul Roşia Montană – Town on the Brink / Roșia Montană - un loc la marginea prăpastiei (2012, Germania - România)

Distribuie