• Share

Filmul romanesc Pozitia copilului castiga Marele Premiu al Festivalului de la Berlin 2013

Filmul romanesc Pozitia copilului castiga Marele Premiu al Festivalului de la Berlin 2013

 

Deși ceremonia de decernare a premiilor Berlinalei din 2013 a început prin prezentarea filmului românesc aflat în competiție, Poziția copilului, nu am fost anunțați ca și câștigători nici la categoria Cel mai bun actor, nici la categoria Cea mai bună actriță - unde Luminița Gheorghiu era văzută cu șanse reale la premiu.

 

 

Berlin, film, premiu, Romania

 

 

 

Premisa care s-a dovedit adevărată în ultimul anunț al membrilor juriului a fost că singurului film românesc aflat în competiție i s-a rezervat Marele Premiu al Festivalului, câștigând astfel Ursul de Aur 2013. Cu premiera în România în data de 8 martie 2013, Poziția copilului în regia lui Călin Peter Netzer (Medalia de onoare - 2009 și Maria - 2003)aprofundează relația dintre o mamă posesivă (Luminița Gheorghiu) și fiul ei de 32 de ani (Bogdan Dumitrache).

 

Pe scenă a urcat parte din echipa care a lucrat la realizarea acestui film și, bineînțeles, producătoarea lui, Ada Solomon (cea care a produs de asemenea documentarul Capitalism - Rețeta noastră secretă și filmele de lung metraj Medalia de aur, Din dragoste cu cele mai bune intenții, Toată lumea din familia noastră, O lună în Tailanda).

 

 

Citeste mai departe pe Postmodern.ro

Distribuie