• Share

Greva la metrou si RATB: Traficul public din Bucuresti va fi blocat in 30 septembrie intre orele 04.00 si 16.00

Greva la metrou si RATB: Traficul public din Bucuresti va fi blocat in 30 septembrie intre orele 04.00 si 16.00

 

In contextul unui inceput de toamna efervescent la nivelul protestelor de tot felul, este posbil ca, de la finalul lunii septembrie, traficul public din oras sa fie paralizat de greva Metrorex si RATB.

 

Pana atunci liderii sindicali ai Federatiei ATU - România (sindicalistii din transporturi şi servicii publice) au anuntat ca vor protesta joi la sediul Guvernului, iar pe 18 septembrie va exista un mars de protest la care vor participa si sindicatele Metrorex si RATB.

 

 

greva metrou RATB 30 septembrie

 

 

Nemultumirile sunt legate de conditiile salariale, dar si de bugete care tin blocate un numar mare de masini, defecte, din cauza lipsei de piese de schimb.

 

Inarmati-va cu rabdare si pregatiti-va bicicletele pentru ca, dupa o greva de avertisment in 17 septembrie la metrou si RATB (intre orele 04.00 şi 06.00) va urma cea oficiala din 30 septembrie. Iar daca revendicarile nu vor fi rezolvate, sindicalistii spun ca vor intra in greva pe termen nelimitat.

 

Prin urmare, in 30 septembrie, intre orele 04.00 si 16.00, Bucurestiul ar putea deveni ceva mai galben, iar taxiurile si-ar putea dubla incasarile.

 

 

UPDATE: Restrictii de circulatie vor  avea loc astazi, 18 septembrie, in oras din cauza mitingului de protest organizat de Federatia sindicatelor din transporturi Transloc si servicii publice ATU Romania, urmând ca traficul în zonă să fie sistematizat în acest interval. Astfel, intre orele 13.00 si 14.00 cand protestatarii vor fi in Piata Victoriei, accesul in zona va fi permis pe breteaua dinspre bd. Iancu de Hunedoara şi str. Paris către Calea Victoriei.

 

De asemenea, masinile vor putea circula in dublu sens prin faţa clădirii Guvernului între bd. Aviatorilor şi bd. Lascăr Catargiu si in sens unic prin faţa muzeului Antipa dinspre bd. Kiseleff către Calea Victoriei. Nu se va putea circula pe  artera de legătură între Şoseaua Nicolae Titulescu - bd. Lascăr Catargiu şi bd. Iancu de Hunedoara.

 

Grupul de protestatari se va misca in intervalul 14.00 - 14.45 pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod. Naţiunile Unite – bd. Liberăţii – Piaţa Constituţiei, ceea ce va aduce restrictia circulatiei rutiere in acest perimetru dar si pe strazile adiacente. Cat Piata Constitutiei va fi ocupata de multime, intre 14.45 si 15.30, nu se va putea circula pe bd. Unirii între Piaţa Constituţiei şi Piaţa Unirii şi pe bd. Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi bd. Naţiunile Unite.

 

 

UPDATE 2 (30.09.2013): Credeam ca astazi Bucurestiul va fi paralizat de greva transportului in comun, dar nu a fost asa. Totusi aceasta posibilitate nu a disparut total pentru ca, aflati in plin proces de negocieri cu chipa guvernamentala, reprezentantii Federaţiei din Trasporturi, Transloc şi Servicii Publice ATU – ROMANIA au anuntat ca greva se va amana până in 14 octombrie 2013. In luarea decizei a contat foarte mult, se pare, respectul pentru cei peste 700.000 de călători, care folosesc zilnic metroul bucurestean.

Distribuie