• Share

Harta Reciclarii, un instrument online care te invata cum si unde sa reciclezi deseurile

Harta Reciclarii, un instrument online care te invata cum si unde sa reciclezi deseurile

 

Vrei să colectezi selectiv deşeurile de acasă, de la birou, dar nu ştii unde le poţi lăsa? Vrei să ştii ce tipuri de deşeuri se pot recicla? Eşti curios să afli cu cât se diminuează cantitatea de dioxid de carbon emisă în atmosferă dacă reciclezi?

 

Dacă răspunsul tău este da la cel puţin una dintre aceste întrebări, poţi găsi informaţiile de care ai nevoie pe www.hartareciclarii.ro, un proiect dezvoltat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă.

 

 

harta reciclarii viitor plus

 

 

Harta Reciclării este un instrument online care te ajută să identifici cel mai apropiat punct de colectare selectivă pentru diferite tipuri de deşeuri (hârtie, carton, electronice, becuri, plastic, metale feroase şi neferoase, telefoane, baterii, ulei etc.). Harta cuprinde atât punctele stradale, magazinele prevăzute cu recipiente de colectare selectivă, cât şi depozitele de colectare care oferă bani pentru reciclabile. Momentan, sunt disponibile informaţii pentru municipiile Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Călăraşi.

 

Pe www.hartareciclarii.ro se mai regăsesc informaţii utile privind tipurile de deşeuri care se pot recicla, statistici care te ajută să înţelegi de ce este nevoie să colectezi selectiv şi Calculatorul de carbon, aplicaţie care permite calcularea cantităţii de dioxid de carbon care nu va mai fi emisă în atmosferă datorită reciclării unei anumite cantităţi de hârtie, aluminiu sau PET.

 

Ştiai, de exemplu, că:

• 100 de kilograme de hârtie reciclată echivalează cu oprirea emisiei în atmosferă a unei cantităţi de aproape 270 kg de dioxid de carbon?

• Bateriile conţin metale periculoase precum: mercur, plumb, cadmiu, nichel, litiu. Aruncate necorespunzător şi odată ajunse în natură, aceste metale poluează puternic mediul.

• Numărul de pungi de plastic folosit anual în România este de 5 miliarde. Doar 1% din pungile de plastic generate la nivel mondial se reciclează.

Distribuie