• Share

HomeFest, primul festival de apartament din Romania, iti poate transforma casa in hub cultural

HomeFest, primul festival de apartament din Romania, iti poate transforma casa in hub cultural

 

Cum ar fi ca in bucatarie, in loc de mancare, sa miroasa a idei proaspat scoase din cuptorul imaginatiei? Iar in sufragerie,  in locul televizorului, sa se afle o scena mai ceva ca la teatru, cu locuri VIP exclusiv? Cum ar fi sa invitam prietenii, vecinii, familia la o sueta culturala chiar la noi acasa sau ca in loc de o vizita obisnuita sa ne trezim in primul rand la un spectacol?

 

Sa ne gandim cum ar fi nu mai are rost, pentru ca in curand chiar se va intampla. In perioada 12-20 aprilie va avea loc festivalul HomeFest, initiat de lorgean theatre, ca o incununare a celor cinci ani de activitate pe scena undergroundului bucurestean. Primul festival de apartament din Romania impinge limitele interactiunii dintre artist si public, demonstrand ca orice spatiu poate deveni loc de creatie. Fie ca e vorba de teatru, dans sau muzica, toate evenimentele vor fi prilej de intalnire pentru comunitatile iubitoare de cultura, care se vor afla intr-o situatie inedita, intr-unul din cele mai familiare locuri posibile, banalul apartament de bloc.

 

UPDATE: Cei doritori sa sustina HomeFest si altfel decat prin prezenta la festival, si anume prin ajutor financiar in cadrul campaniei de crowdfunding, pot dona o suma oricat de mica aici. Iar daca contribui cu peste 25 de lei la punerea in practica a acestui proiect inedit, primesti o invitatie la HomeFest. 

 

 

home fest lorgean

 

 

 

Transforma-ti casa in hub cultural


Cei ce vor sa isi surprinda cunostintele in mod cat se poate de original si sa devina, de ce nu, ambasadori culturali ai cartierului in care locuiesc, pot gazdui un astfel de eveniment scriind pana pe 10 martie, la adresa [email protected].

 

 

Inscrie un proiect in HomeFest

 

Iar daca spatiul intim al unei locuinte va inspira, puteti povesti ideea spectacolului, incluzand orice detalii ajutatoare, la aceeasi adresa, pana pe data de 1 martie. Toate ideile vor fi trecute prin filtrul juriului, urmand a se delibera pana pe 5 martie, artistii castigatori fiind incurajati cu o finantare de 500 ron.

 

De la infiintarea lorgean theatre, sute de oameni au fost curiosi sa experimenteze cultura “home-made”, trecand pragul casei lui Jean-Lorin Sterian, unde s-au desfasurat felurite evenimente culturale din toate domeniile. Este dovedit deci, ca apartamentul reprezinta un loc demn de luat in seama cand vine vorba de exprimare artistica.

Distribuie