• Share

In sfarsit, bike-sharing automatizat in Bucuresti. S-a lansat I’Velo Urban.

In sfarsit, bike-sharing automatizat in Bucuresti. S-a lansat I’Velo Urban.

 

Trebuie sa ajungi repede din punctul A in punctul B, dar traficul e groaznic, iar transportul in comun nu mai e demult o optiune din cauza aglomeratiei.

 

In sfarsit, bike-sharing automatizat in Bucuresti. S-a lansat I’Velo Urban

Foto: Asociatia GreenRevolution FB.

 

Asociatia Green Revolution, alaturi de partenerii Raiffeisen Bank si Kaufland Romania, au lansat astazi I’Velo Urban, primul serviciu automatizat de inchiriere de biciclete din Bucuresti.

 

Ce faci?

Inchiriezi una din cele peste 200 de biciclete din Piata Charles de Gaulle, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Revolutiei, Piata Universitatii sau Kaufland Barbu Vacarescu, iti faci treaba si o lasi intr-una din locatiile enumerate mai sus.

Indiferent de ora, pentru ca functioneaza 24/7.

 

Cum faci?

Devii utilizator I’Velo Urban inregistrandu-te pe ivelo.ro / contul meu sau la unul din centrele de inchirieri din parcul Tineretului (intrarea Sincai) sau Herastrau (metrou Aviatorilor), I’Velo Relax.

Daca ai peste 16 ani, vii in locatiile de mai sus si primesti un card pe baza caruia iti poti face abonament. Costul unui abonament variaza, in functie de perioada si varsta. Pentru o zi - 10 Lei, o luna - 35 Lei si un an - 100 Lei. Daca ai intre 16 - 25 ani, o zi - 7 Lei, o luna - 25 Lei si un an - 75 Lei.

 

In sfarsit, bike-sharing automatizat in Bucuresti. S-a lansat I’Velo Urban

 

Cum functioneaza?

In fiecare statie exista un panou de control unde trebuie sa te autentifici inainte de inchiriere. Selectezi o bicicleta disponibila si ai 30 de secunde la dispozitie sa o iei din rastel.

Odata ce ai abonament poti folosi bicicleta timp de 30 de minute, urmate de o pauza similara, de alte 30 de minute. Daca le-ai depasit, ai cateva costuri suplimentare: >30 min - 4 Lei, >60 min - 8 Lei, >90 min - 20 Lei si >120 min - 25 Lei.

Platesti online sau la centrul de inchiriere din Aviatorilor sau Tineretului.

 

Cum returnez bicicleta?

O blochezi automat la unul din stalpii liberi semnalizati cu lumina verde, apropii cardul de panoul de control pentru autentificare si in cazul unui cost suplimentar trebuie sa-l platesti inainte de urmatoarea inchiere.

Ai optiunea sa tiparesti chitanta, dar cum codrul ti-e prieten, alegi sa nu.

 

Ce trebuie sa mai stiu?

Nu iti poti rezerva o bicicleta, iar cu un abonament poti inchiria un singur mijloc de transport.

Sistemul este gandit si implementat in totalitate de catre romani, so be proud (yaay!).

Pentru mai multe info suni la 021 327 5778.

 

In curand vei putea inchiria preaiubitul vehicul cu doua roti doar pe baza unui card Visa sau MasterCard, insa pana atunci, fa-ti cont pe ivelo.ro si spor la pedalat!

Distribuie