• Share

Interzis bicicletelor in Parcul Romanescu

Interzis bicicletelor in Parcul Romanescu

Desi tarile vestice se indreapta tot mai mult spre transportul cu mijloace ne-poluante, sanatoase pentru trup dar si pentru natura, se pare ca Romania, mai precis Craiova, are un alt punct de vedere.

 

 

Parcul Romanescu, interzis bicicletelor

 

Inaugurata cu fast in luna iunie, pista de biciclete din Parcul Romanescu a fost stearsa in septembrie de pe trotuare, gardienii ce patruleaza prin parc amentandu-i pe biciclisti ca vor primi amenzi in cazul in care nu se dau jos de pe biciclete.

 

 

Privind mai aproape, pare o chestiune politica: initiativa de a face pista de biciclete a fost a viceprimarului, insa atunci cand s-a schimbat primarul, pista a disparut.

 

 

Momentan, biciclistilor li se permite sa circule pe langa "vehiculele" lor, de la intrarea in parc pana la velodrom. Motivul invocat este faptul ca parcul este destinat batranilor si copiilor, care nu ar fi in siguranta daca biciclistii ar circula pe alei.

 

 

Craiovenii au facut si o petitie pentru a fi permis mersul pe bicicleta prin parcuri, insa ramane de vazut ce vor obtine in urma acesteia si cand.

Distribuie