• Share

Intr-un oras mic din munti, un festival mare si-a deschis portile: Festivalul de Film Victoria - impresii de la fata locului

Intr-un oras mic din munti, un festival mare si-a deschis portile: Festivalul de Film Victoria - impresii de la fata locului

 

Oras mic, festival mare este deviza cu care Festivalul de Film Victoria a pornit in acest an la drum cu cea de a II-a editie, iar noi, curiosi cum ne stiti, ne-am propus sa ii facem o vizita.

 

Plecand de la Bucuresti si trecand prin Brasov, mai apoi prin Fagaras si intr-un final ajungand in Victoria, am parcurs cam 280 de km. O distanta pe care nici n-am simtit-o, caci privirile ne-au fost furate de peisajele magnifice ale zonei de munte. Frumoasa tara avem! Victoria, un oras german, cucerit de romani si care a ajuns sa cucereasca la randul lui inimile cinefililor este locatia unui festival de film, muzica si voie buna care se desfasoara anul acesta intre 26 si 29 iunie.

 

 

festivalul de film victoria 2014

 

 

Programul Festivalului de Film Victoria este unul complex, dinamic, care-ti da trezirea de dimineata cu proiectii de scurtmetraje si documentare, continuand pana noaptea tarziu cu concerte si petreceri in incinta stadionului din oras. Mai multe detalii despre program gasiti aici.

 

In prima zi au avut loc cateva mici incidente neplacute la Casa de Cultura in timpul proiectiei filmului Closer to the Moon, defectiuni tehnice care au fost rezolvate cu profesionalism intr-un timp relativ scurt, iar spectatorii au fost bucurosi sa apalude la final interpretarea lui Nae Caramfil a marelui jaf de la Bucuresti.

 

In ceea ce priveste atmosfera de festival, aceasta este una aparte fata de ultimele festivaluri de film la care am participat. Am fost placut surprinsi sa vedem ca la proiectii s-au inghesuit multi copii si tineri ai orasului Victoria, dar si doamne si domni in tinute elegante desprinse dintr-un film al anilor '80, intreg orasul manifestand interes pentru cultura cinematografica.

 

Nici la capitolul mancare si bautura festivalul nu sta rau. Spre exemplu, la intrarea in stadion, comerciantii cu popcorn, vata de zahar si hod dog te intampina cu zambetul pe buze, iar in locatie baietii de la bar au intotdeauna berea la rece.

 

Public diversificat, filme si muzica pentru toate gusturile si o locatie de vis, o reteta perfecta pentru un festival romanesc de success. Cu alte cuvinte, Festivalul de Film Victoria este un must pentru toti cei care vor sa evadeze din urban. Mai aveti timp pana duminica sa-i faceti o vizita.

 

Click pe foto pentru marire

festivalul de film victoria 2014 festivalul de film victoria 2014
victoria film festival 2014 victoria film festival 2014

Foto: Andreea Andrei

Distribuie