• Share

Kitaro in concert: pace si spiritualitate New Age pe scena Salii Palatului

Kitaro in concert: pace si spiritualitate New Age pe scena Salii Palatului

 

Prin liceu, cand Kitaro era pus la loc de cinste in playlist-ul meu muzical, gandul unui concert al japonezului pe meleaguri romanesti era cel mult o fantezie. Dar uite ca a venit si vremea cand instrumentele si talentul artistului au fuzionat perfect pe scena Salii Palatului din Bucuresti, parte dintr-un turneu european mai larg, in fel si fel de locatii exotice.

 

In deschiderea concertului, pret de o jumatate de ora, atmosfera a fost asigurata de Kitaro-ul autohton Marius Mihalache, cu o prestatie de zile mari. Sunetele de tambal si bas s-au intalnit intr-o sinergie care i-a trimis in delir pe melomani.

 

 

kitaro sala palatului concert

 

 

Kitaro, un pionier al muzicii New Age, s-a lasat asteptat, facandu-si aparitia pe scena cantand la fluier si acompaniat de o clapa. Din acest punct, concertul a fost structurat pe 2 segmente: unul in care a cantat piesele din perioada electronica, de pe albume precum Astral Voyage si Full Moon Story si un altul in care a interpretat muzica din perioada simfonica. 

 

Chiar daca perioada de glorie a japonezului a fost cea electronica, la Sala Palatului am savurat mai mult partea simfonica, care a atins cote epice, cu o intreaga orchestra live pe scena. 

 

Click pe foto pentru marire

kitaro concert sala palatului kitaro sala palatului concert 2014

Foto: Dorel Melinte

Distribuie