• Share

Lista barurilor si cluburilor care s-au inchis sau sunt in renovare dupa tragedia din Colectiv

Lista barurilor si cluburilor care s-au inchis sau sunt in renovare dupa tragedia din Colectiv

 

Evenimentul nefericit care a avut loc in Club Colectiv, pe 30 octombrie, a pus sub semne de intrebare activitatea tuturor cluburilor si barurilor din tara, si nu numai. Autorizatia ISU, de protectie in cazul incendiilor, este detinuta de foarte putini patroni din Romania in prezent. Multe cluburi si baruri s-au inchis in perioada aceasta, pentru ca un alt #colectiv sa nu mai aiba loc. Iar cei care inca isi tin deschise localurile, desi nu respecta normele de siguranta, ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a pune in pericol viata celor care le trec pragul.

 

 

cluburi inchise romania 2015

 

 

Bucuresti

 

Capitala are cele mai multe cluburi care au anuntat in aceasta perioada ca se inchid permanent sau temporar, pana renoveaza si obtin autorizatia ISU. Dupa o activitate de 14 ani in Bucuresti, patronul Expiratului a decis sa inchida clubul definitiv, deoarece nu vrea sa isi asume vieti. Este mai mult o demisie a acestuia, sperand ca si alti patroni ii vor urma exemplul si se va schimba ceva in felul in care merg lucrurile.

 

Acuarela este inchisa temporar, pana cand reusesc patronii sa reconstruiasca scara de acces si sa construiasca o iesire de urgenta. In cazul in care nu vor obtine acordul proprietarilor imobilului, bistro-ul din Polona va fi relocat. Un alt club care va finaliza expertizele PSI si ISU in aceasta perioada este El Comandante Junior, care si-a mutat locatia de pe Lipscani in fostul Shakespeare Pub, pana cand vor fi respectate normele de siguranta. Acelasi exemplu este urmat si de fratele mai mare, El Grande Comandante, doar ca acesta nu se muta in alta locatie, urmand sa anunte cand se va deschide din nou. Desi are mai multe iesiri de siguranta, semnalizate cu lumini, stingatoare, hidranti interiori si exteriori, Kulturhaus Bukarest a anuntat suspendarea activitatilor comerciale pentru o perioada de timp, cat vor mai costrui alte iesiri de siguranta si se vor termina expertizele PSI. Un alt club care este dotat cu extinctoare, hidranti, doua iesiri si ventilator de evacuare fum, este Hangover Club, de pe strada Selimbar. Acesta va fi inchis, pana cand va reusi sa se alinieze la normele si standardele pentru prevenirea sistuatiilor de urgenta. 

 

UPDATE: Saptamana trecuta, a fost promulgata legea care interzice functionarea barurilor, restaurantelor si cafenelelor amplasate in cladiri cu bulina rosie. In urma acestei decizii, pe 23 noiembrie au fost inchise sapte localuri din Centrul Vechi al capitalei, printre care se numara si Biutiful, City Grill Lipscani, Club A si Fire. Unele dintre acestea se vor reloca, iar altele nu vor sa paraseasca Centrul Vechi, asa ca vor incerca sa gaseasca o alta solutie.

 

 

Cluj

 

Doua dintre cele mai cunoscute cluburi din Cluj-Napoca, Boiler Club si Midi indeplinesc multe dintre conditiile impuse pentru functionarea in siguranta a unui club. Insa, dupa ce au initiat un audit de siguranta si au constatat cu expertii avizati pentru situatii de urgenta, patronii celor doua cluburi au decis ca trebuie sa mai faca unele imbunatatiri. Evenimentele din perioada urmatoare vor fi mutate la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, urmand sa anunte momentul in care vor redeschide cluburile.

 

 

Timisoara

 

Incepand cu data de 4 noiembrie, managementul Clubului Daos din Timisoara a decis suspendarea temporara a activitatii clubului. S-a initiat un audit al masurilor de siguranta la incendiu si se au in vedere lucrari de modernizare a spatiului, pentru cresterea sigurantei celor care-i trec pragul. In prezent, clubul are 3 iesiri de siguranta, hidrant, extinctoare si personalul este instruit pentru situatiile de urgenta.

 

 

Brasov

 

Reevaluarea conditiilor de siguranta s-a facut si in clubul Rockstadt din Brasov. Patronii acestuia au decis suspendarea temporara a activitatii, timp de 10 zile, cu toate ca locatia dispune in prezent de iesiri in caz de urgenta, hidrant si stingatoare. In urma unei analize amanuntite, buretele de izolare fonica nu este ignifug, trebuind sa fie inlocuit. De asemenea, se doreste montarea unor stropitoare.

 

 

Iasi

 

Un alt exemplu de club, care a solicitat interventia autoritatilor pentru normalizarea sigurantei locatiei este La Baza din Iasi. Este anuntata o perioada de 2-3 luni in care clubul va fi inchis, timp in care vor fi facute modernizarile cerute si va fi obtinuta aprobarea celor de la ISU. In prezent, locatia are 2 iesiri separate si stingatoare.

Distribuie