• Share

Live streaming de la Electric Castle: tips and tricks despre muzica, mancare, bautura, cazare, transport si vibe

Live streaming de la Electric Castle: tips and tricks despre muzica, mancare, bautura, cazare, transport si vibe

 

Vizita de acum o saptamana in Brasov la Solid Like Rock mi-a trezit o pofta nebuna de a revedea Cluj-Napoca, asa ca joi am pornit dimineata devreme spre Electric Castle. Asteptarile nu mi-au fost inselate, Clujul e la fel de frumos cum l-am lasat acum 3 ani, iar Castelul Banffy din Bontida, locatia festivalului, iti taie respiratia.

 

Ca sa te convingi singur, avem si un album foto de la Electric Castle, pe care il vom updata constant.

 

Dans si auditie - muzici si scene


electric castle 2014

 

 

Prima seara a debutat in glorie la scena principala cu Dub Pistols, iar Subcarpati ne-a cantat doine ritmate si remixate. Entuziasmul participantilor “la trafic” a atins cote inalte atunci cand capul de afis al festivalului, Die Antwoord, a pus mana pe microfon.

 

Daca nu-ti place aglomeratia cea mare si nici nu esti foarte interesat de formatiile mainstream din line-up poti incerca oricand scena Garden Electric, unde aseara la autohtonul Alexandru Jijian s-au adunat oameni cam cati incap in 2 autobuze, iar diseara lista cuprinde nume precum Oliver Koletzki, Herne sau Ada Kaleh.

 

Urmatoarea recomandare vine direct din grajd, adica scena The Stables, de unde muzica nu razbate pana la food court. Pentru ca muzica lipseste la prima vedere, o gasesti in castile pe care le primesti la intrare si ai de ales intre 3 frecvente dansante.

 

The Mill ii asteapta pe nonconformisti sau curiosi: muzica electronica experimentala in fosta moara a castelului Banffy. La cea mai mica scena din festival, The Wall, poti asculta de dimineata pana seara mesajul pacifist al “preotilor” reggae, si poti face asta intr-un hamac colorat.

 

 

Ce mananci, ce bei

 

Zona cu mancare satisface toate poftele: gasesti mici, cartofi prajiti, salate, ceafa de porc la gratar, la preturi destul de decente ( 6 lei portia mica de cartofi prajiti). Daca ti-e sete, vestea buna e ca standurile cu bauturi alcoolice si non se gasesc la tot pasul pe domeniul castelului. O bere e 6 lei, iar un long drink 15 lei. Organizatorii au dat dovada de perspicacitate si au amplasat toaletele (multe!) in apropierea scenelor. Toate lumea are loc sa faca pipi!

 

PS: N-ai voie sa intri nici cu mancare, nici cu bautura de afara, asa ca ar fi bine sa-ti burdusesti portofelul inainte sa ajungi la Electric Castle.

 

 

Activitati extracuriculare

 

Daca esti romantic sau vrei sa te indepartezi putin de harmalaie, te poti plimba pe langa lac, in zona salbatica unde copacii sunt impodobiti cu luminite licuricioase. Toalneala se face pe scaune, pe saci sau direct in iarba. Pentru putina adrenalina alternativa iti recomand “cubul de gheata”, o constructie ca din caramizi mari si albe, unde fumul din discotecile anilor '90 si stroboscopul fac legea. Nu te panica daca se stinge lumina de tot, nu dureaza la nesfarsit.

 

 

Unde dormi & cu ce te deplasezi

 

electric castle 2014 festival cluj


 

Cel mai bine e sa te cazezi in camping, in schimbul a 30 de lei ai toate conditiile pe durata intregului festival, iar pana in acest moment parcarea nu a dat batai de cap celor care au venit cu masina. Totusi, daca esti pe drum, grabeste-te, se zvoneste ca cele 3000 de locuri pentru corturi s-au epuizat sau nu au fost chiar atatea, dar mai exista si varianta cazare in sat la localnici. Acum depinde cum ti-e norocul, poti da 50 de lei pe noapte sa dormi in pat, dar te poti trezi ca va trebui sa-l imparti cu un necunoscut.

 

In cel mai rau caz nu stai in camping sau in sat si te cazezi chiar in Cluj, unde cea mai ieftina cazare e 10 lei de persoana pe noapte la caminul Tehnofrig, unde conditiile de trai sunt decente, dar deplasarea pana in oras e cam scumpa daca alegi sa te deplasezi cu taxiul. 2,5 lei/km, iar daca ai proasta inspiratie sa-i spui soferului ca esti bucurestean te-ai ars: va incepe sa rada malefic si te va ocoli cat de mult poate.

 

Autobuzele care merg catre festival costa 6 lei si se iau de la langa noul si impunatorul stadion Cluj Arena. Cozile si frecventa autobuzelor au cam dezamagit, dar speram ca organizatorii vor lua in calcul sugestiile si vor organiza mai bine transportul in comun.

 

Are you ready for another round?

Distribuie