• Share

Mos Nicolae pe ultima suta de metri - targuri, cadouri, traditii

Mos Nicolae pe ultima suta de metri - targuri, cadouri, traditii

 

Sfantul Nicolae, nascut in Orientul Mijlociu, la nord de Bethlehem in secolul al IV-lea este cunoscut, printre altele, drept protector al copiilor si al fetelor nemaritate si al mireselor.

 

Legenda lui Mos Nicolae spune povestea unui nobil sarac care nu isi putea marita cele trei fete din cauza lipsei de bani. Nicolae de Mira, inainte de a deveni Sfantul Nicolae, a sarit in ajutorul acestui nobil, lasand la usa casei cate un saculet cu aur de fiecare data cand una dintre cele trei fete ajungea la varsta maritisului.

Doritor sa afle cine il cinsteste intr-un asemenea mod, nobilul a urmarit usa casei cand a venit randul celei de-a treia fete sa primeasca saculetul. Nicolae, dorind sa ramana nevazut, s-a urcat pe acoperis si a dat drumul saculetului cu aur pe hornul casei. Acesta a aterizat intr-o soseta pusa la uscat de una dintre fete, iar astfel a luat nastere obiceiul ciorapilor atarnati la gura sobei pentru a primi cadourile.

 

In zilele noastre, in noaptea dinspre 5 spre 6 decembrie vine arhicunoscutul Mos Nicolae. Copiii de pretudindeni il asteapta cu ghetele lustruite, asezate la geamuri, la usi sau la gura sobelor. Iar copiiilor care nu au fost tocmai cuminti, Mosul le lasa in dar si cate o nuielusa, pentru a-i mustra.

 

 

mos nicolae cadouri 2011 targuri

 

 

Cu toate ca are o traditie de sute de ani, noaptea lui Mos Nicolae este sarbatorita cu strictete si pe la noi, iar targurile de cadouri nu duc lipsa nici de jucarii, nici de nuielusele specifice, nici de dulciuri si alte bunatati pentru toti copiii.

Iata cateva exemple de targuri de cadouri deschise atat azi, cat si maine, pentru cumparaturile de Mos Nicolae pe ultima suta de metri.

 

Draga Mos Nicolae. Pana maine la ora 18:00, copiii pot sa-l salute pe Mos Nicolae la Palatul National al Copiilor, iar parintii sa-si intre in rolul de Mos, umpland desaga cu cadouri din cele mai diverse.

 

Vine Mosul in Obor. Si poposeste timp de o luna, in fiecare zi, pana la ora 19:00! Se pot cumpara cadouri numai bune de pus in cizmulitele fiecarui membru al familiei.

 

Christmas Village. Mos Craciun si prietenii sai (printre care si Mos Nicolae) nu ocolesc nici mall-urile, iar la Sun Plaza isi face chiar un satuc de Craciun.

 

Targul Cadourilor de Craciun. Ca in fiecare an, Sala Dalles se umple de bunataturi de tot felul pentru Sarbatori, de la decoratiuni sau jucarii la turta dulce, bijuterii & co. Trebuie doar sa alegi ce-ti place.

 

Distribuie