• Share

Muzeul Literaturii Romane, in pericol de evacuare: peste 300.000 de manuscrise si carti vechi risca sa ajunga in strada

Muzeul Literaturii Romane, in pericol de evacuare: peste 300.000 de manuscrise si carti vechi risca sa ajunga in strada

 

Creatii ale lui Eminescu, Creanga sau Caragiale, peste 300.000 de manuscrise si carti vechi (peste 500 de ani), dintre care 95% unicate, risca sa ajunga in curand in strada. Mai concret, Muzeul Literaturii Romane este amenintat cu evacuarea in doua saptamani, la mijlocul lunii iunie, pentru ca proprietarul, care a obtinut casa Scarlat Kretzulescu in urma unei retrocedari, este nemultumit ca nu a primit chirie timp de 12 ani.

 

 

muzeul literaturii romane 

 

 

De la primarie a venit propunerea unei solutii: alocarea unor fonduri care sa permita inchirierea unui nou spatiu. Consilierii municipali nu par insa a fi fani ai literaturii, pentru ca au respins cererea si nici nu par incantati de oferta facuta de proprietar de a achita chiria pe 3 ani din cei 12. Pana acum s-au taiat gazele si exista si o amenintare de oprire a apei.

 

Muzeul Literaturii Romane functioneaza in frumoasa cladire de pe Bulevardul Dacia (construita in 1839)  din anul 1971. Ramane de vazut daca mostenirea noastra literara va ajunge in strada sau va avea, in curand, o noua adresa.

Distribuie