• Share

Muzica balcanica, Maria Tanase si delicatese traditionale - la Balkanik Festival s-a petrecut 3 zile si 3 nopti

Muzica balcanica, Maria Tanase si delicatese traditionale - la Balkanik Festival s-a petrecut 3 zile si 3 nopti

 

Weekend-ul acesta a fost plin de voie buna: Balkanik Festival i-a adus pe scena Gradinii Uranus pe ai nostri Fanfara Ciocarlia, Taraf de Haidouks si Alexander Balanescu Quartet, iar dintre numele straine ii amintim pe Kottarashky & The Rain Dogs, Mitsoura si Kal.

 

Noi am ajuns la festival in cea de a 2-a zi, sambata, cand atmosferă orientală electrizantă a fost tinuta la cote maxime de Taraful Haiducilor din Clejani, cei mai rapizi din lume la ora actuala, urmati de Alexander Balanescu si Quartet-ul sau, un omagiu adus Mariei Tanase. Mustul, dulcegariile balcanice sau mancarea la ceaun au completat perfect atmosfera, iar personajele prezente in public au fost surprinzator de diverse: de la tinerii hip la corporatisti sau domni si doamne pasionati de muzica lautareasca.

 

 

balkanik festival 2013 maria tanase

Pentru mai multe fotografii de la festival, click aici.

 

Seara a început devreme pentru împătimiții muzicii balcanice, porțile Grădinii Uranus s-au deschis încă de la ora 14:00, iar după ce oamenii s-au delectat cu atmosfera târgului și a bâlciurilor au primit şi muzică specifică aşteptată, totul în Memoria Mariei Tănase.

 

Iar pentru cei care voiau cumva să se țină deoparte de ritmurile dansante ale Haiducilor și de rememorările unor piese celebre ca Trenule mașină mică ale Quartetului, târgul a oferit destule momente de festival local, prin standurile şi tarabele originale. A avut şi cercei home made, şi prăjituri cu energie instant, şi limonadă pro bono preparată de o asociaţie, şi mancare haiduceasca pentru toate poftele. Imagini concludente gasesti aici.

Distribuie