• Share

MyKey lansează We Are Here – prima campanie de crowdfunding dedicată festivalurilor culturale

MyKey lansează We Are Here – prima campanie de crowdfunding dedicată festivalurilor culturale

 

Tot auzim în ultima vreme de crowdfunding, un fenomen ce ia amploare din ce în ce mai mult și în România. In contextul in care organizatorii festivalurilor culturale independente se confrunta cu subfinantarea si reducerea bugetelor, MyKey iniţiază prima campanie majoră de crowdfunding de pe piaţa românească, prin lansarea platformei www.we-are-here.ro.

 

We Are Here este o gala de fundraising virtuala: festivalurile ies la scena deschisa, pentru prima data in fata publicului, intr-o ampla actiune menita sa creeze un precedent puternic. Rezultatele vor fi unele palpabile, si anume editiile din 2013 ale evenimentelor, iar sustinatorii vor fi recunoscuti public. Acțiunea durează 3 săptămâni, de pe 2 aprilie până pe 23 aprilie.

 

 

we are here festivaluri sponsorizare

 

 

Toate cele 8 evenimente care vor deschide drumul acestui tip de finantare sunt repere pentru cultura urbana si educatia alternativa prin arta in Romania:

 

Anim’est – Festivalul international de film de animatie, editia 8

NexT – Festivalul international de film, editia 7

Ideo Ideis – Festivalul national de teatru tanar, editia 7

Sonoro – Festivalul international de muzica de camera, editia 8

Kinodiseea – Festivalul international de film pentru copii, editia 5

Green Jazz Festival – Festivalul international de jazz, editia 5

Street Delivery – Convertirea peisajului urban in peisaj cultural, editia 8

Temps D’images – Festivalul de teatru, dans si imagine foto/video, editia 6

 

Publicul poate sustine acum concret proiectele pe care le-a urmarit si aplaudat, finantand editiile din acest an ale festivalurilor participante. Pe platforma We Are Here, fiecare spectator poate dona o suma care incepe de la 5 euro, sau poate achizitiona afisul campaniei prin SMS, pentru o suma de 5 euro + TVA. Fondurile obtinute prin donatie sau prin cumpararea afiselor intra direct in contul organizatorilor festivalurilor listate. Sustinatorii vor fi nominalizati in cadrul evenimentelor si vor primi afisul campaniei, oferit de MyKey pentru aceasta actiune.

 

Munca acestor deschizatori de drumuri si de minti este extraordinara, an de an, si ne bucuram sa avem, in sfarsit, ocazia sa ne implicam activ in industria creativa de data aceasta intr-un mod inovator. Energia publicului este generatoare de idei, iar forta cu care acesta contribuie la succesul unui proiect poate fi cuantificata acum si intr-un alt mod. Suntem aici, cu totii, pregatiti sa ii aplaudam din nou. Anul acesta, aplauzele sunt si pentru tine, a declarat Delia Marcu, PR Manager MyKey.

 

Crowdfunding-ul reprezintă o metodă inedită de a strange o anumita sumă de bani – fundraising, care apelează la în mod direct la oameni. Aceștia pot contribui la finanțarea unui proiect prin oferirea unor sume mici de bani, ideea bazându-se pe speranța că un grup din ce în ce mai mare de oameni va participa la aceasta initiativă, astfel suma de bani strânsăă devenind una semnificativă.

Distribuie