• Share

Naratiuni Urbane te invita sa descoperi o capitala in straie de sarbatoare: spune-i povestea pe www.naratiuniurbane.ro

Naratiuni Urbane te invita sa descoperi o capitala in straie de sarbatoare: spune-i povestea pe www.naratiuniurbane.ro

 

Orasul este supus continuu schimbarilor si transformarilor. Vizual, in aceasta perioada, Bucurestiul ia o noua infatisare, plina de lumina si sarbatoare.

 

Mos Nicolae a adus cu el, in seara de 5 decembrie, un festin de luminite in toata capitala. Naratiuni Urbane te invita sa le descoperi si sa-ti spui parerea despre cum arata orasul luminat prin intermediul Hartii Colective. Fie ca vorbim de harta serenitatii, cu ale sale aspecte pozitive, sau de cea a vulnerabilitatii, care prezinta o latura mai putin dezirabila a orasului, fiecare locuitor al capitalei are ocazia sa carteze locurile care ii provoaca ambele tipuri de senzatii. Pe langa punctarea pe harta a respectivelor locuri, acesta le poate asocia imagini si o scurta descriere. Naratiuni Urbane renunta, astfel, la datele sterile si cuvintele pretioase pentru o perspectiva personala si subiectiva asupra orasului.

 

 

 

naratiuni urbane odaia creativa bucuresti capitala harta colectiva

 

 

 

Pe langa Harta Colectiva, proiectul Naratiuni Urbane pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a crea o naratiune complexa, care implica materiale video, fotografii, link-uri catre diverse site-uri si/sau albume foto online – sub denumirea Creeaza o naratiune.

 

Colectiv, toate aceste povesti adunate pe www.naratiuniurbane.ro vor forma o radiografie alternativa a Bucurestiului, care indica miza transformarii sale intr-un oras atractiv, prietenos si prosper.

 

„Naratiuni Urbane” – un proiect de cartare colectiva initiat de Odaia Creativa

 

Odaia Creativa este o organizatie non-guvernamentala, non-profit fondata in Bucuresti, Romania in iunie 2010. Folosim o  combinatie de instrumente vizuale, cercetare si noile media pentru a imbunatati intelegerea proceselor de dezvoltare urbana si regionala in Europa Centrala si de Est de catre comunitati  locale si autoritati locale/nationale

Distribuie