• Share

New place in town: Abel’s, wine barul care promoveaza vinul romanesc in Centrul Vechi

New place in town: Abel’s, wine barul care promoveaza vinul romanesc in Centrul Vechi

 

Pe langa vremea capricioasa, luna aprilie mai face o surpriza iubitorilor de activitati urbane, dar mai ales celor care indragesc vinul. Centrul Vechi s-a imbogatit cu Abel’s Wine Bar, locul in care vinurile romanesti stau la loc de cinste. Abel’s este o afacere pornita din pasiune de catre trei antreprenori romani care iubesc licoarea bahica autohtona, asa cum a declarat chiar unul dintre acestia la deschidere, Horia Cretu.

 

 

abel's centrul vechi 

 

 

Am decis să intru in retail din pasiune pentru vin și tot ceea ce tine de acesta. In ultimii ani, a devenit tot mai evident faptul ca vinul este mai mult decat un hobby pentru mine, spune Horia Cretu, Managing Partner Abel’s Wine Bar. In cea mai recenta calatorie in Statele Unite mi-am dat seama ca wine bar-urile cu specific american lipsesc complet de pe piata romaneasca și astfel s-a nascut conceptul Abel’s. Este mai degraba un fusion bar. Avem preponderent vinuri romanesti intr-un decor minimalist, tipic american, a adaugat antreprenorul.

 

Meniul Abel’s cuprinde in acest moment peste 100 de etichete, dar proprietarii ne promit si mai multe surprize. Toate soiurile pot fi cumparate atat la sticla, cat si la pahar, iar preturile sunt decente. Putem bea un pahar de vin in schimbul sumei de 14 lei, iar o sticla ajunge undeva la 70 de lei. Mai mult, clientii pot incerca si cocktail-uri pe baza de vin, toate bauturile putand fi savurate alaturi de platourile de branzeturi si mezeluri, alese de specialistii Abel’s.

 

 

abel's centrul vechi bucuresti

 

 

Selectia de vinuri cuprinde in special soiuri din Romania si cateva din Europa, dar daca vreti sa treceti Atlanticul, aveti la dispozitie si vinuri din Lumea Noua, Statele Unite, America de Sud (Chile, Uruguay, Argentina) sau Australia.

 

Spatiul restrans al barului, care poate primi un numar de cel mult 30 de persoane, este potrivit atat intalnirilor de afaceri sau petrecerilor de companii, cat si iesirilor cu prietenii sau cu familia.

Distribuie