• Share

Nou in oras: cele mai spectaculoase cladiri aparute in 2013 - 2014

Nou in oras: cele mai spectaculoase cladiri aparute in 2013 - 2014

 

Ne-am obisnuit sa auzim de case care mor lent sau care sunt distruse pe furis, la caderea serii. Dar in acest nesfarsit santier care este Bucurestiul, rasar si cladiri demne de toata admiratia. Cele mai reusite din perioada 2013 - 2014 tocmai au fost premiate in cadrul concursului Anuala de Arhitectura Bucuresti. 

 

La sectiunea Arhitectura, categoria social-culturale, premiul i-a revenit arhitectului Mario Kuibus pentru interventia pe o cladire aflata in zona Dorobanti.

 

 anuala de arhitectura 2014

 

 

Cat despre premiul categoria locuinte, aceasta a fost castigat de catre o echipa de arhitecti: Andrei Serbescu, Adrian Untaru, Claudiu Forgaci, Valentina Tigara, Bogdan Bradateanu, Simina Ignat. Si vorbim despre un ansamblu de locuinte din zona Eminescu - Polona - Tunari, in care multora le-ar placea sa locuiasca.

 

 anuala de arhitectura 2014

 

 

Un apartament dintr-un bloc interbelic arata acum mult mai bine gratie echipei de arhitecti: Andreas Oliver Heierle si Cristina Trofin, care a castigat premiul sectiunii Design, categoria amenajari interioare.

 

anuala de arhitectura

 

 

Iar premiul pentru design de obiect i-a revenit arhitectei Eliza Yokina pentru proiectul 11 Case.

 

anuala de arhitectura

 

 

Apropo de transformari spectaculoase a unor case din Bucuresti, o noua aparitie este Casa R. Intr-un an si ceva, aceasta casa din zona 1 Mai care statea sa cada, a fost transformata intr-o locuinta minimalista, de lux.

 

 

casa r bucuresti

 

 

Echipa de arhitecti care a realizat transformarea este cea de la Studio 1408, iar daca dispuneti de 290.000 euro casa este de vanzare.

Distribuie