• Share

Outernational Days

Outernational Days

 

Te afli probabil in aceeasi dilema ca si noi. Te intrebi poate de unde vine cuvantul acesta nou care nu e nici international, nici national, dar „Outernational”. Ce-i cu el, ce vrea de la tine si ce inseamna? Si mai ales, ce treaba are cu festivalurile de pe plaiurile mioritice?

 

Foto: flickr; Sursa - Nilesh.

 

Noi stim. Dar si zicem mai departe. Cam tot ce se refera la muzica actuala, contemporana, specific unei subculturi sau periferii din spatiul cultural, dar nu se identifica direct cu normele din Occident e Outernational. E complet opus de international. Vine din Asia Mijlocie, Estul Asiei, Africa, Europa de Est, chiar si Romania.

 

Cativa oameni misto care stiu ca muzica leaga prietenii intre culturi, indiferent cat de diferite ar fi, s-au gandit ca nu ne-ar prinde rau deloc daca s-ar organiza o miscare in acest sens. Asa ca intre 1 - 3 iulie ai Outernational Days.

Poti cunoaste oameni din Egipt si pana-n Congo, din Burkina Faso in Turcia.

 

 

Incepe de la ora 17:00 in Gradina Uranus cu un live Khidja din Romania, continua cu trio-ul Maurice Louca din Egipt, Idris Ackamoor & The Pyramids din SUA si Kanono No1 din Congo. In Control ii ai de la 23:00 pana-n zorii zilei pe The Attic Soundsystem - Somebody’s Daughters din Romania, Booty Carrell din Olanda si Andy Votel din Marea Britanie. Nici urmatoarele zile nu te vor dezamagi, dar ramane sa descoperi tu artistii invitati.

 

Nu te poti astepta la un stil muzical anume. Ai de la jazz la funk, turbofolk, psychedelic progressive rock, disco, free-improv, electronica. Nu sunt doar concerte, ci si DJ sets, workshop-uri, discutii si lecturi.

 

 

Pe eventbook.ro ai bilete pentru toata durata festivalului - 70 Lei, dar si pe zile: vineri si sambata - 30 Lei acces gradina Uranus + 10 Lei acces Control Club, iar duminica - 20 Lei acces gradina Uranus.

Mai multe informatii gasesti pe the-attic.net.

Distribuie