• Share

Pana pe 28 septembrie Bucurestiul ramane muzical sub bagheta Festivalului George Enescu

Pana pe 28 septembrie Bucurestiul ramane muzical sub bagheta Festivalului George Enescu

 

Daca am putea atasa cuvinte acestei luni atunci unul dintre ele al fi muzica. E o toamna extrem de efervescenta la Bucuresti si de la metrou pana in salile de concerte rasuna multa muzica. Am dansat la Bonobo si Festivalul Balkanik, zilele acestea putem asculta muzica clasica la metrou, dar cele mai importante acorduri muzicale ale acestei luni rasuna tot din salile Festivalului Enescu.

 



Mari orcheste, momente speciale

 

festivalul enescu

 

In cele cateva saptamani trecute de la debutul festivalului s-au perindat prin capitala muzicieni de renume. De la rusul Jurowski care a condus o magica London Philharmonic Orchestra si o la fel de magica vioara a lui Leonidas Kavakos pe acorduri de Brahms, pana la un Mozart care a trezit Ateneul in miez de noapte sub bagheta lui Christian Zacharias si a interpretarii Orchestrei de Camera din Laussane, serile s-au inflacarat pe scena si in salile de concerte.

 



Dans dans dans

 

festivalul enescu opera

 

 

Din seria spectacolelor conexe festivalului, ieri la Opera Nationala s-a dansat contemporan si portughez in incercarea de a da viata povestii lui Dracula. Au facut-o cei de la Vortice Dance Company intr-o scenografie mai mult decat impresionanta cu oameni-lilieci suspendati, copaci plutitori, proiectii si costume speciale. Au fost momente impresionante de dans, desi nu in totalitate, iar finalul a lasat cortina sa cada destul de abrupt.

 



Bucuresti creativ


festival enescu

 

 

Anul acesta, cei de la Enescu si-au dorit sa scoata putina magie si in afara salilor de concert. Va mai puteti bucura de creativitatea orasului pana la finalul lunii. Spatiie verzi din preajma Salii Palatului si a Ateneului gazduiesc in Gradina festivalului lucrari de arta ale unor tineri artisti. Iar in Piata festivalului (Piata George Enescu) mai puteti inca vedea filme sau asculta muzica clasica gratuit, alternativa fiind una binevenita in caz ca nu mai gasiti bilete la spectacole.

 


De neratat in ultimele zile de festival

 

festival enescu

 

Nu mai e foarte mult pana pe 28 septembrie, ultima zi de festival, dar mai sunt inca in agenda concerte si spectacole de neratat. Daca nu ati fost luni la dansul lui Dracula, ii mai puteti vedea pe cei de la Vortice Dance Company tot pe scena Operei joi, pe 19 septembrie, cand vor da nastere pasiunilor noastre de fiecare zi in Soliloquy.

Tot  pe 19 septembrie, dar la Sala Palatului, muzica lui Wagner va anima din nou spiritele in interpretarea celor de la Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin condusi de dirijorul Marek Janowski. Iar vioara lui Victor Repin in compania Russian National Orchestra va face fara doar si poate furori interpretand Prokofiev si Tchaikovsky pe 25 septembrie.

Festivalul se va incheia pe 28 septembrie, cum altfel decat sub sceptrul lui Enescu si sub bagheta lui Cristian Mandeal conducand Royal Philharmonic Orchestra.

Distribuie