• Share

Parada de 1 Decembrie din 2015

Parada de 1 Decembrie din 2015

 

Primarul general interimar al capitalei, Dan Marin Stefanel, a anuntat ca parada militara de pe 1 Decembrie va avea loc si in acest an in Piata Constitutiei, intrerupand pentru al doilea an consecutiv traditia de 25 de ani a paradei de la Arcul de Triumf. Parada va incepe la ora 11:00, la aceasta participand peste 2.500 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice. In afara de militarii romani, vor participa si detasamente din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

 

 

parada militara 2015 Bucuresti

 

 

Anul trecut, parada de 1 Decembrie a fost organizata in Piata Constitutiei, din cauza faptului ca Arcul de Triumf nu are inca amortizoarele speciale pentru cutremure, iar interiorul nu a fost finisat. Cu toate ca lucrarile de consolidare, conservare si restaurare pentru Arcul de Triumf au inceput in martie 2014, termenul de finalizare a proiectului nu a respectat termenul limita - martie 2015. Intre timp, sunt asteptati 24 de izolatori seismici pentru fundatia Arcului de Triumf si 8 amortizori seismici pentru picioarele monumentului, care ar trebui sa reziste in cazul unui seism de 9 grade pe scara Richter.

 

Vom reveni cu mai multe detalii in momentul cand se anunta sigur traseul pe care se va desfasura parada pentru Ziua Nationala din acest an, precum si cu arterele de circulatie pe care va fi oprit traficul.

Distribuie