• Share

Parada militara 2014 - desfasurare de forte in capitala pe 1 decembrie

Parada militara 2014 - desfasurare de forte in capitala pe 1 decembrie

 

Capitala ne-a pregatit o aniversare pentru care merita sa iesim din casa sa sarbatorim, insa locatia in care se va desfasura reprezinta o premiera fata de ceilalti ani.

 

 

parada 1 decembrie 2014

 

 

Parada militara de 1 decembrie din acest an va fi organizata pentru prima data in ultimii 25 de ani in Piata Constitutiei. Din cauza lucrarilor de reabilitare a Arcului de Triumf, autoritatile au gasit o solutie de rezerva. Odata cu finalizarea lucrarilor, Arcul de Triumf va putea fi vizitat mai des, pana acum fiind deschis o singura data pe an publicului larg. Incepand cu primavara anului viitor, vor fi organizate si expozitii temporare, iar autoritatile au estimat o crestere a numarului de turisti cu 6% in primii 5 ani de la deschidere.

 

 

parada militara bucuresti 1 decembrie 2014

 

 

Ministerul Apararii Nationale a inceput deja pregatirile pentru ziua nationala a Romaniei, astfel ca, luni, pe 1 decembrie, peste 2000 de soldati vor participa la aniversarea tarii in fata Palatului Parlamentului. Traseul stabilit pentru parada incepe in zona Cheiului Dambovitei, continua pe bulevardul Libertatii, ajunge in fata Palatului Parlamentului si se opreste in zona rondului de la Cosbuc. Bucurestenii pot parcurge alaturi de parada cei 2 kilometri sau ii pot astepta pe militari in punctele in care fac opriri.

 

Incepand cu orele 11:00, pe 28 noiembrie, pana pe 1 decembrie, la orele 16:00, pe benzile I si II ale bulevardului Libertatii - partea cuprinsa intre bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, pe sensul dinspre Splaiul Independentei catre Piata Regina Maria, va fi amplasata o tribuna.

 

Ca urmare a acestor modificari aduse pentru parada militara de pe 1 decembrie, in zilele 29 noiembrie si 1 decembrie 2014, in intervalul orar 05:00-14:00, traficul rutier va fi restrictionat pe urmatoarele artere, respectiv strazi care acced in acestea:

 

  • Calea 13 Septembrie, de la intersecţia bd. Tudor Vladimirescu până la bd. Libertăţii ;
  • Str. Izvor de la Calea 13 Septembrie până la str. B.P. Haşdeu;
  • Str. B.P. Haşdeu, între str. Izvor şi Splaiul Independenţei;
  • Splaiul Independenţei, sensul dinspre Pod Eroilor către Piaţa Unirii, între Piaţa Operei şi Podul Naţiunile Unite;
  • Bd. Unirii, intersecţia cu bd. I.C. Brătianu până la Piaţa Constituţiei;
  • Bd. Naţiunile Unite;
  • Bd. Regina Maria între Piaţa Libertăţii şi Piaţa Regina Maria;
  • Bd. George Coşbuc, de la intersecţia cu bd. Tudor Vladimirescu, până la Piaţa Regina Maria;
  • Calea Rahovei, între bd. Libertăţii şi bd. George Coşbuc.

 

Distribuie