• Share

Parcul „Taramul fermecat” si cele 2 milioane de bucuresteni

Parcul „Taramul fermecat” si cele 2 milioane de bucuresteni

 

A fost odata ca niciodata o capitala aproape europeana cu vreo 2 milioane de locuitori. Bucuresti pe numele ei, asezarea, desi cu un venit peste mediu pe cap de locuitor fata de restul tarii, nu avea nici macar un parc decent de distractii. Cei ce isi faceau veacul in zona erau nevoiti sa se duca sa se dea in tiribombe peste dealuri si vai, tocmai in alte judete de prin tara. Dar mare le fu mirarea bucurestenilor, cand de niciunde a aparut in Parcul de agrement TeiPlumbuita, „Taramul Fermecat”.

 

Foto: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov FB.

 

Taramul se intinde cat cuprinzi cu privirea pe 7 hectare, si-odata ce intri-n el te decizi la rascruce pe unde ti-e drumul, adica prin Padurea de argint, Padurea de arama sau Taramul lui Verde-mparat.

Nu trebuie sa te lasi ademenit in „Taramul fermecat” cu gandul la basme si povesti.  Maimarii ti-au pregatit fel de fel de incercari care-ti fac inima cat un purice.

Cel mai bine ar fi sa te dai de trei ori peste cap inainte sa incaleci unul din caruselurile  „Verde-mparat”, „Herghelia Ilenei Cosanzene”, „Hora ielelor” cu lanturi zburatoare sau „Balaurul cu sapte capete” – cel mai de seama roller coaster din Romania. Poate daca te transformi in musca ai mai multe sanse sa nu te ia toate ametelile datatoare de adrenalina. Primesti puncte bonus daca esti cu alesul/aleasa inimii si-i demonstrezi ca le faci fata mai ceva ca Praslea.

Mai e si „Pasarea maiastra”, o roata inalta de 63 de metri, cu 44 de cabine, care functioneaza de-o fi canicula sau ger p-afara. Nici toboganele, leaganele si saltelele gonflabile nu-s mai prejos.

 

Foto: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov FB.

 

Daca vii cu cei mai mici din familia ta, au si ei spatii de joaca, o roata mica, cu o inaltime de 16 metri si 12 cabine, dar si masinutele electrice ale modernului „Fat - Frumos”.

Ia-ti inima-n dinti si du-te pe Bulevardul Lacul Tei, la intrarea principala in parc. E deschis de marti pana vineri intre orele 10:00 - 21:00, iar in weekend intre 10:00 - 22:00.

Preturile sunt de la 5 Lei - saltelele gonflabile si caruselul, 10 Lei - Casa Groazei, masinutele electrice, roata mica si lanturi, pana la 20 Lei - roata mare.

 

Foto: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov FB.

 

Distribuie