• Share

Perseidele ne lumineaza cerul intre 10 si 15 august

Perseidele ne lumineaza cerul intre 10 si 15 august

 

In 2015, curentul de meteori Perseide va inregistra un apogeu al activitatii sale in perioada cuprinsa intre 12 august, ora 21:00, si 13 august, ora 17:00, conform Societatii Astronomice Romane de Meteori. Perseidele sunt acei meteori care ajung in constelatia Cassiopeia, avand o traiectorie inversa, dupa cum afirma Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti.

 

 

perseide romania 2015

 

 

Datorita faptului ca in acest an va fi Luna noua pe 14 august, cerul nu va fi luminat de luna, satelitul natural al Pamantului, iar Perseidele vor fi foarte usor de observat chiar cu ochiul liber. Fiind un eveniment care are loc anual, in perioada 17 iulie - 24 august, exista anumite perioade in care putem observa mai bine acesti meteori pe cer.

 

Cu toate ca putem vedea si din capitala aproximativ 10-20 de meteori / ora, noi va recomandam sa mergeti intr-o zona cu cerul curat, la tara, munte sau mare, unde veti putea observa undeva intre 60 si 100 de meteori / ora. Nu veti avea nevoie de un telescop sau alt instrument astronomic, ci doar o locatie care sa va permita sa stati intinsi si sa urmariti spectacolul.

 

 

Distribuie