• Share

Piscina gonflabila, o alternativa accesibila la cele clasice. Cum se intretin

Piscina gonflabila, o alternativa accesibila la cele clasice. Cum se intretin

 

Mai este putin si intram oficial in vara, ceea inseamna si aduce dupa sine si temperaturi mai ridicate. Asta inseamna ca piscinele devin din nou parte importanta din activitatea noastra cotidiana. Iar pentru cei care au suficient spatiu in curte sau pe terasa, o piscina gonflabila este cea mai la indemana solutie.

 

 

Ce poate fi mai relaxant decat statul in piscina in zilele toride de vara? Insa nu toti ne putem permite o constructie adevarata, care pe deasupra necesita si mai mult spatiu. O solutie la indemna? Piscina gonflabila. Oferta este cat se poate de variata: mari, mijlocii sau pentru copii, pe structuri metalice sau din lemn. Avantajul este ca poate fi stransa cand se termina sezonul rece si va puteti bucura astfel in continuare de spatiul pe care l-a ocupat. Insa cel mai important, o piscina gonflabila este mult mai putin costisitoare decat una construita. Magazinele de specialitate vin cu oferte tot mai interesante ca design si pret. Totusi, fie ca este vorba despre o piscina gonflabila, fie de una construita, trebuie sa stiti cateva lucruri, astfel incat sa va bucurati fara riscuri de facilitatile ei.

 

Cum mentin apa curata?


O piscina gonflabila este in general mai putin automatizata decat una construita. Insa in ambele cazuri se aplica acelasi "secret". Apa trebuie intretinuta si curatata regulat de frunze uscate sau insecte moarte. Acestea intra in putrefactie si dau ii dau apei un aspect murdar. In plus, poate dezvolta microrganisem care va pot dauna si dumneavoastra. Este recoamndat sa o acoperit noapte cu o plasa, astfel incat sa nu pice frunze si insecte. Daca nu aveti o plasa suficient de mare ca sa o acopere, dimineata o puteti curata cu o plasa atasata de un bat telescopic. O data pe saptamana este recomandat sa schimbati apa. Dupa ce piscina gonflabila este golita, se curata peretii interiori cu solutie clorinata, pentru igienizare. La piscinele clasice este necesar sa curatati si caile pe unde intra si iese apa, dar si filtrele.

 

Ce PH trebuie sa aiba apa


Este indicat sa meninteti PH-ul apei intre 7,2 si 7,6, adica usor alcalin. Chiar daca este vorba despre o piscina gonflabila, apa trebuie curatata cu pasile de clor. Acestea isi fac mai usor efectul la un PH cuprins intre valorile exprimate mai inainte. PH-ul apei poate fi testat cu benzi speciale, pe care le gasiti usor in magazine. De asemenea, PH-ul poate fi reglat cu pastile pe care le gasiti de asemenea in magazine. Dezinfectarea apei este necesara pentru a evita unele infectii cauzate de microrganisme care se dezvolta in apa statuta.

Distribuie