• Share

Prima editie a treasure hunt-ului Detectivii Veloverzi - atitudine verde si premii eco

Prima editie a treasure hunt-ului Detectivii Veloverzi - atitudine verde si premii eco

 

Pe 9 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului (2 iunie), Bucurestiul a fost gazda primei editii a treasure hunt-ului Detectivii Veloverzi. Peste 350 de participanti au infruntat caldura pentru a descoperi comorile ascunse de organizatori, iar competitivitatea le-a fost rasplatita cu multe premii eco.

 

 

 

detectivii veloverzi treasure hunt verde eco

 

 

 

Detectivii Veloverzi s-a desfasurat la pas in parcul Herastrau pentru parinti si copii dornici de activitati creative, iar traseul urban in centrul orasului i-a reunit pe cei mai infocati biciclisti. Daca familiile s-au relaxat intr-o mare de verdeata la ateliere creative, au numarat mandarine si s-au aruncat la cosul de baschet, cei care s-au inscris la traseul de oras au descoperit (sau nu) pedaland comorile ascunse la Piata Romana, Gradina Verona sau Gradina OAR

 

Concurentii au ajuns la finish extenuati de la efortul fizic depus, dar cu zambetul pe buze si incantati ca au imbinat utilul cu placutul: s-au plimbat la pas sau pe bicicleta, s-au jucat, au inventat nume noi de animale, au scotocit orasul, s-au fotografiat, toate pentru un demers nobil, si anume acela de a arata cetatenilor cat de important este sa pastram curat orasul in care locuim.

 

 

 

detectivii veloverzi asociatia din pod treasure hunters

 

 

 

Cu acest proiect, Asociatia din Pod, initiatorii evenimentului, si-au propus angajarea si implicarea cetatenilor in efortul de a identifica oportunitati pentru a reduce risipa energiilor (gaz, apă, etc) si pentru a conserva resursele naturale. Avand in vedere ecoul pe care l-a stranit cu aceasta prima editie, cu siguranta ca la anul vom participa la partea a doua, de proportii mult mai mari.

Distribuie