• Share

Printi si cersetori. Kate si William s-au jucat cu copii care dorm in gara centrala din New Delhi

Printi si cersetori. Kate si William s-au jucat cu copii care dorm in gara centrala din New Delhi

 

Printul William si ducesa Kate au fost intr-o vizita in India unde, printre altele, au jucat jocuri educative cu copiii strazii. Kate a trecut in cateva ore de la tinuta de strada la una scumpa, pentru a lua masa cu premierul Indiei.

 

 

jocuri educative

 

 

William si Kate au desfasurat o vizita de cateva zile in India si Bhutan, unde s-au intalnit cu oficialitatile locale, dar si cu localnicii. Cei doi au vizitat copiii fara adapost care traiesc in statia centrala de tren din New Delhi. In ciuda statului, Kate si William au fost foarte joviali cu copiii strazii, au schimbat vorbe, impresii si au jucat jocuri educative cu specific local. Pentru vizita din gara din New Delhi, ducesa Kate a tinut sa nu epateze in fata copiilor saraci si a imbracat o tinuta traditionala care costa doar 50 de lire sterline.

 

 

Cei doi au fost foarte deschisi cu micutii aflati intr-o situatie delicata. La un moment dat, printul William s-a aplecat asupra unui baietel si l-a intrebat: "Ce joci aici? Aa, Carrom Board (jocuri educative traditionale). Poti sa ne arati cum se joaca?" Dupa ce s-au jucat cu cei mici, cei doi au vizitat apoi un adapost temporar pentru baieti, aflat chiar langa gara.

 

 

Sanjoy Roy, directorul unei asociatii de caritate, le-a explicat ca tinerii au parte totusi de un pic de atentie din partea autoritatilor, atat cat acestea isi permit: "Baietii vin aici in fiecare zi pentru patru ore de lectii si ceva mancare. Cand nu sunt aici, stau in gara". Tinerii vin in fiecare zi, atrasi in principal de masa oferita, dar asociatia profita si ii conditioneaza sa asiste si la lectii. Profesorii ii invata sa scrie si sa citeasca, insa folosesc si jocuri educative pentru a le capta atentia.

 

 

Printul William s-a interesat de soarta lor, iar Sanjoy Roy i-a explicat motivele pentru care acesti tineri aleg sa doarma in gara: "Primele motive tin de neintelegerile dintre parinti, de abuzurile psihice si fizice, saracia incredibila sau evenimentele din viata lor, precum casatoriile fortate." La final, printul William l-a intrebat pe directorul centrului de caritate cu ce poate ajuta, iar acesta l-a rugat sa indemne la intelegere, deoarece multi ii privesc ca niste cersetori, insa sunt doar niste copii care au nevoie de atentie, hrana si educatie.

 

 

Kate si William au lasat apoi jocurile educative si au trecut la intalniri oficiale. Ducesa de Cambridge a trecut de la o tinuta de 50 de lire sterline la una de 795, pentru a lua masa cu ministrul Indiei. Insa cei doi au ramas marcati de dramele copiilor din gara centrala, astfel ca au discutat despre soarta acestora. La final au afisat un mesaj de sustinere pentru copiii fara adapost, in speranta ca vor reusi sa stranga cat mai multi oameni dornici sa-i ajute.

Distribuie