• Share

Cinema: Vecini de cosmar, o comedie americana cu mesaj educativ plus muschii lui Zac Efron

Cinema: Vecini de cosmar, o comedie americana cu mesaj educativ plus muschii lui Zac Efron

 

A trecut ceva timp de cand am fost ultima data la cinema sa vad o comedie americana. Ultimele incercari fiind usor esuate, nu aveam mari asteptari nici de la Vecini de cosmar / Neighbors (r. Nicholas Stoller), dar am fost destul de placut surprinsa.

 

 

vecini de cosmar 

 

 

Da, este o comedie americana din toate punctele de vedere. Interzisa copiilor sub 15 ani, are toate referintele posibile, directe si indirecte, catre sex, droguri si tot celelalte rele posibile. Dar si ceva mai mult. Recent casatoritii, Mad Raden (Seth Rogen) si Kelly Radner (Rose Byrne), alaturi de fetita lor, Stella (jucata de gemenele Elise si Zoey Vargas) isi investesc toti banii intr-o casa noua dintr-o suburbie, hotarati sa-si inceapa astfel viata linistita de familie impreuna.

 

Surpriza apare cand in casa de vizavi se muta tinerii si nelinistitii membri ai fratiei Delta Psi. In rolul presedintelui fratiei, Teddy, il regasim pe Zac Efron, cu tot cu muschii lui bine lucrati, secundul sau fiind Pete, jucat surprinzator de bine de Dave Franco. Cu ocazia asta am aflat si eu ca James are un frate mai mic.

 

Si de aici porneste toata nebunia, pentru ca familia vrea liniste pentru copil, iar baietii vor, bineinteles, doar sa petreaca. Conflicul incepe usurel, dar se agraveaza treptat si, odata cu el, si scenele amuzante, astfel incat, catre final, ajungi sa te destinzi complet si razi pur si simplu cu restul salii.

 

Pe langa toate fazele distractive si cliseele specifice, filmul isi propune sa transmita si un mesaj ceva mai profund. Pe de o parte, cuplul casatorit, care incearca sa mentina aprinsa flacara pasiunii si spiritul tanar, descopera ca viata nu se termina odata ce-ti intemeiezi o familie si ai copii, si ca te poti distra in continuare, insa altfel. Pe de alta parte, baiatul care are lumea la picioare in facultate, afla ca, pentru a avea succes in viata reala, iti trebuie ceva mai mult decat un corp perfect si o atitudine cool.

 

O ultima mentiune, de final. Cele doua bebeluse care o joaca pe Stella sunt incredibil de simpatice si expresive, si toata dragalasenia asta compenseaza intr-un fel diversele gorsolanii ale adultilor din film. Asa ca, una peste alta, Vecini de cosmar este o comedie destul de reusita.

 

Click pe foto pentru marire

vecini de cosmar vecini de cosmar
vecini de cosmar vecini de cosmar

Foto: Neighbors FB

 

Cel mai convingator actor/actrita: Rose Byrne, pe care o asociam mai mult cu roluri serioase, dar isi arata aici si latura amuzanta.
 

 

Cea mai tare faza: Dave Franco imitandu-l pe Robert de Niro din Meet the Fookers.

 

De ce merita sa-l vezi: Ca sa razi.

 

Cu cine mergi sa-l vezi: Cu sotul sau sotia. Sau cu prietenii.

 

Nota OM: 2 stele din 5 

Distribuie