• Share

RATB schimba reglulile jocului: din 5 mai, controlori permanenti prezenti in mijloacele de transport in comun

RATB schimba reglulile jocului: din 5 mai, controlori permanenti prezenti in mijloacele de transport in comun

 

Daca obisnuiti sa calatoriti fara bilet cu mijloacele de transport in comun, e momentul sa faceti o schimbare. De astazi, 5 mai, RATB initiaza o campanie prin care inceaca sa combata calatoriile frauduloase, dar si sa monitorizeze fluxul de calatori. Asta ar insemna ca in fiecare mijloc de transport vor exista controlori, care, printre altele, vor verifica cardurile de transport.

 

 

ratb bucuresti 2014 

 

 

Primul pas al campaniei incepe astazi pe liniile de tramvai 14 si 40, unde vor fi prezenti controlori, urmand sa fie incluse si alte linii de transport in comun. Calatorii prinsi fara bilet, vor fi nevoiti sa coboare la prima statie si vor fi indrumati catre punctele de vanzare pentru a-si cumpara calatorii.

 

Nu ne dam seama in ce masura in autobuzele, troleele ori tramvaiele bucurestene va fi mai putin haos si vor fi pusi pe fuga hotii de buzunare, dar poate autoritatile romane se vor inspira in viitorul apropiat de la edilii orasului Tallinn, capitala Estoniei, pentru ai carei rezidenti transportul in comun este gratuit. Se intampla de mai bine de un an, iar rezultatele bune nu au intarziat sa apara. Printre ele: reducerea poluarii si decongestionarea traficului - multi dintre calatori isi lasa masinile acasa atunci cand merg la birou; cresterea numarului de locuitori inregistrati legal, deci si de platitori de taxe; multumire generala.

 

La noi, pitestenii par a face un pas in acest sens - exista o linie de transport in comun gratuit, care traverseaza Pitestiul, facand legatura intre acesta si Euromall. In ce alte orase ale tarii ati dori sa existe asemenea initiative?

Distribuie