• Share

Romanii care au ajuns cunoscuti in SUA datorita productiei de mobila pentru copii

Romanii care au ajuns cunoscuti in SUA datorita productiei de mobila pentru copii

 

Sunt putine stirile in care romanii apar descrisi drept personaje iesite din comun intr-un mod pozitiv. Aceasta este una dintre ele. Doi antreprenori romani care fabrica mobila pentru copii intr-un fost CAP comunist dezafectat din judetul Dambovita au reusit sa patrunda pe una dintre cele mai dificile piete din lume, cea din Statele Unite ale Americii. Romanii Florentina Toader si Dumitru Toader au reusit aceasta performanta producand mobila pentru copii ecologica. Iar povestea celor doi soti este una demna de film:

 

 

mobila copii noriel

 

 

“In anii care trecusera, am observant ca toti fabricantii romani de mobila pentru copii erau producatori captivi. Veneau clienti, le dadeau de lucru, daca nu le convenea, se mutau la altii si asa mai departe. Am vrut sa rup aceasta dependenta, cum ca vine cineva sa imi dea sa lucrez”, a inceput sa povesteasca Toader intr-un interviu acordat celor de la startupcafe.

 

Concret, cei doi soti romani au remarcat existenta unei nise de piata nevalorificate in Statele Unite ale Americii: mobila pentru copii ecologica, de inalta calitate, care nu ameninta sanatatea celor mici.

 

Dumitru Toader si sotia acestuia au urmat 5 pasi importanti pentru a duce mobile de la Tartaresti in America, potrivit aceleiasi surse mentionate anterior:

 

1. Initial, Dumitru Toader producea si vindea lacuri si vopsele “eco-friendly” si sigure pentru cumparatori.

 

2. Cel mai eficient mod de a valorifica aceste lacuri si vopsele “eco-friendly” este sa le vinzi direct pe mobila.

 

3. A cautat parteneri si clienti pe Internet (inca din 2001, dupa cum spune el) si a participat la targuri si expozitii internationale, inclusiv in America. A tintit piata americana pentru ca a vazut potentialul acesteia, superior celui din vestul Europei: rata mai mare de nasteri si o oarecare omogenitate a acesteia fata de cea europeana.

 

4. Si-a gasit prima data parteneri americani, firme care veneau cu design-ul si cu know-how-ul si ii dadeau o comanda sa produca mobila pentru copii. Patuturile facute la Tartaresti erau astfel vandute in Statele Unite ale Americii sub brandurile americanilor.

 

5. Pana la urma, cei doi soti romani s-au desprins de partenerii americani si au fructificat la maximum experienta pentru a vinde direct in Statele Unite ale Americii sub brand propriu, Romina.

 

In prezent, sotii Toader au un centru propriu de desfacere in New Jersey si distribuie marfa in 66 de magazine din Statele Unite ale Americii. 90% din productia de mobila pentru copii merge in America, iar restul de 10% in Romania si in alte tari din Europa. Firma celor doi romani a ajuns, potrivit rapoartelor, la o cifra de afaceri de peste 9 milioane de euro si are 150 de salariati.

 

La Noriel, daca doriti ca universul copilului dumneavoastra sa fie unul colorat si interesant, gasiti mobila pentru copii la preturi accesibile, care indeplinesc toate conditiile de siguranta. La preturi accesibile, sigur va vor face cu ochiul. Descoperiti ofertele!

Distribuie