• Share

Romeo si Julieta au reinviat pe gheata de la Sala Palatului, in interpretarea St. Petersburg State Ballet on Ice

Romeo si Julieta au reinviat pe gheata de la Sala Palatului, in interpretarea St. Petersburg State Ballet on Ice

 

Romeo si Julieta au patinat sambata pe scena Salii Palatului. Trupa de balet pe gheata a incantat mii de spectatori prin punerea in scena a celei mai cunoscute povesti shakespeariene. Conceptul de imbinare a artei baletului cu patinajul nu a putut decat sa redea scene pline de eleganta si precizie.

 

Costumatia personajelor, parca desprinsa din povesti, alaturi de gesturile si miscarile balerinilor au preluat de aceasta data rolul cuvintelor. Pe tot parcursul spectacolului am ramas cu gura cascata la precizia de care au dat dovada balerinii: sa aluneci in sincron cu inca 11 colegi de scena, mai ales in costume de epoca, sigur nu-i usor. Am asteptat cu sufletul la gura o mica greseala, insa recunoasc ca nu am gasit-o.

 

 

 

patinaj pe gheata balet gheata saint petersburg

 

 

 

Daca in prima parte a spectacolului mi-a luat ceva timp sa dezleg sensul fiecarei miscari, al fiecarui gest, ei bine, in a doua parte miscarile-mi spuneau povestea, fara sa mai trebuiasca sa ma concentrez; a fost absorbita de scena.

 

 

Am fost curioasa sa aflu micile secrete ale balerinilor pe gheata, dar si ce parere au artistii din St. Petersburg despre orasul nostru, asa ca la sfarsit am discutat un pic cu Julieta, cea din culise.

 

Desi dansatorii nu vorbeau mai deloc limba engleza, am reusit sa schimbam cateva vorbe si sa descifrez mimica si gesturile, pe langa putinele cuvintele. Am intrebat-o de ce a ales baletul pe gheata si nu patinajul artistic. Ne-a zambit foarte larg si a ezitat un moment pentru a-si alege cuvintele potrivite: desi ii place mult si patinajul artistic, baletul pe gheata i se pare mult mai expresiv si ii place mai ales faptul ca ii ofera multa libertate. Pe de alta parte, e vorba si de spectacol, patinajul artistic este un sport in toata regula. Cat despre Bucuresti, baleria regreta mult faptul ca trupa lor nu a avut timpul necesar sa viziteze orasele prin care a trecut caravana, insa i-a placut ceea ce a vazut in treacat prin capitala si abia astepta ocazia sa-i ia pulsul.

 

Spectacolul din 19 ianuarie a încheiat excepționalul turneu național al Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice). Cea mai cunoscută trupă de balet pe gheaţă din lume a mai pus în scenă spectacole pline de magie şi la Timişoara (15 ianuarie), Cluj Napoca (17 ianuarie) şi Sibiu (18 ianuarie).

 

 

Click pe foto pentru marire

balet pe gheata saint petersburg romeo si julieta balet pe gheata romeo si julieta st petersburg
balet pe gheata sala palatului 2013 balet pe gheata sala palatului 2013

Distribuie